“Nye” Holmenkollen Scandic Park: Staycation på toppen av Oslo

Lene storkoste seg i bassenget på Holmenkollen Scandic Park, før litt massasje.

[Annonse]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Du trenger ikke dra ut av Oslo for å få feriefølelsen. Med et nytt spa, egen restaurant og utsikt over hele byen, er Holmenkollen Scandic Park en destinasjon i seg selv. 

Det er flere grunner til å ta en såkalt staycation. Man unngår en flytur, mindre reisetid og kanskje får en ny opplevelse av byen du bor i. Vi tok en overnatting på toppen av Oslo, hvor vi sjekket ut både frokost, middag, og litt hverdagsluksus på spaet. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Holmenkollen Scandic Park på Instagram?



Historisk, og moderne nyrenovert

I sommer åpnet hotellet Holmenkollen Scandic Park dørene, etter en omfattende oppussing de siste årene. Den historiske bygningen er nesten 130 år gammel, men det preger ikke innsiden og har blitt veldig fint etter de har renovert. En blanding av jordtoner, mørke elementer og en åpen peis gir dette en stilfull og lun følelse.  

Vi tar turen en solfylt høstdag hvor trærne rundt har gule og oransje blader. Flere av gjestene har tilsynelatende tatt en tur i omgivelsene med sin firbente venn. Området er kjent for utallige turstier, som du har tilgang til rett utenfor hotelldørene.

Selv om mange kanskje ikke forbinder trening og ferie, har hotellet faktisk et av Nordens største hotellgym. Det nærmeste trening vi derimot gjorde var noen svømmetak i svømmebassenget på spaet, før litt massasje.

Nydelig svømmebasseng og deilig massasje

Nede i underetasjen ligger Artesia Spa som også er helt nytt. Spaet har en egen resepsjon, hvor du får utlevert håndkle og badekåpe. Når du kommer ut fra garderoben skimter man raskt noe blått litt lenger fremme. 

Svømmebassenget er selve midtpunktet i spaavdelingen. Det blåaktige vannet sammen med det varme og nedtonede lyset i taket, gir en avslappet stemning. Rundt er det både behagelige sofaer og stoler. Vi var så heldig at vi også fikk både frukt og makroner vi kunne nyte. 

Store, grønne planter og en ekte mosevegg gir farge, og runder av følelsen av hverdagsluksus. Ved den ene langsiden er det steambad og badstue som holder 80 grader. Hvis du skulle ønske å kjøle deg ned kan du benytte deg av kalddusjen ved siden av saunaen.

Et spa er ikke fullkomment uten behandlinger. Her får du ansikts-, kroppsbehandlinger og massasje. Vi testet en klassisk helkroppsmassasje 55 minutter (1345 kr). I tillegg til selve massasjen, nøt vi opplevelsen ekstra mye takket være flinke massører, varme i massasjebenken og beroligende musikk. Dette var ekte helgeluksus!

Hvis du bor på hotellet, koster det 195 kroner fra mandag til fredag og 250 kroner fra lørdag til søndag, for å benytte fasilitetene. Om det skulle friste med litt spa uten å bo på hotellet er det også mulig, og da koster det 650 kroner. 

Mye mat i stilfulle omgivelser

Etter å ha slappet av på spaavdelingen, er det duket for middag. Restauranten ligger rett frem når man kommer inn inngangsdørene. Her er det flere seksjoner hvor man kan sitte, blant annet med utsikt til en foss kun noen meter fra det store vinduet mot baksiden av hotellet. Veldig bildevennlig og nesten litt eksotisk å nyte et måltid ved siden av.

Ved vårt besøk besto menyen av fire forretter, seks hovedretter og to desserter i tillegg til et ostefat. Vi startet med forrettene Blåskjell (195 kr) dampet i hvitvin, Blomkålsuppe (155 kr) og Tartar av storfe (195 kr). Porsjonene var rause, så suppen ble blant annet delt mellom to av oss.

Til hovedrett blir vi anbefalt Grillet entrecôte av kalv (365 kr), som to av oss bestiller. Denne blir servert med saltbakt selleri, ovnsbakte poteter, soppsjy og en raus mengde smørstekte kantareller. 

En annen hovedrett vi bestiller er Pannestekt ørret (295 kr) med ertepuré, grillet spisskål og blåskjellsaus. Toppet med ørretrogn og gressløk, er dette en fargerik og smakfull rett. Vi prøver også Risotto vegetar (225 kr) med asparges, regnbuegulrøtter og toppet med veldig gode sprø potetchips. Selve risottoen var kremet og fyldig, og etter en litt stor forrett synes vi dette var mye mat.

Tross vi var veldig mette måtte vi selvsagt smake på noen av dessertene også, som var et av middagens høydepunkt for flere. Eplesmuldrepaien (145 kr) fanger oppmerksomheten med både utseende og lukt. Den varme paien sammen med vaniljeis er en kombinasjon vi gjerne tar igjen. 

Den andre desserten vi prøver er Mascarpone moussekake (145 kr) med rabarbrasorbe og friske bær. Denne er akkurat så forfriskende som man forventer! De har også en Ostetralle (225 kr) med klassiske skandinaviske oster.

Staycation i Kollen, ja takk!

Spør du oss er jo noe av det beste med hotellbesøk selve frokosten, og nettopp dette måltidet ble avslutningen på vårt besøk. Buffeten hadde et rikelig utvalg, blant annet med vafler, fluffy amerikanske pannekaker, eggerøre, bacon, smoothie, frukt, brød og pålegg. Blant annet en veldig god hjemmelaget leverpostei som en av oss ble veldig begeistret for. Mens vi legger på tallerkenen er det ingenting vi savner, men heller et problem med å begrense mengden.  

Med både beliggenheten og de ulike aktivitetene i nærheten, gjør hotellet til en destinasjon egnet til både dagstur og overnatting. Hit kan du dra for en bedre middag eller litt egenpleie på spa, men også overnatting med utsikt. Vi koste oss, så en staycation i Holmenkollen er absolutt en staycation vi kan anbefale!

Med mindre du kjører selv, er t-bane enkleste måte å komme seg hit. Ta linje 1 Frognerseteren til stoppet Holmenkollen. Derfra følger du skilting til hotellet, og går de siste høydemetrene. 

📍Kongeveien 26