Northland: Ny heldagskafé på Stortorvet

Hos Northland på Stortorvet i Oslo, får du deilig lunsj.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Nå kan du nyte både frokost, lunsj og kvelds på Stortorvet! En ny kafé med fokus på bærekraft og norske, økologiske råvarer har nemlig åpnet dørene i Oslo sentrum. Hos Northland kan du få både dagens første måltid, påfyll på farten eller slå deg ned for en god lunsj midt i en travel hverdag. 

Konseptet tar utgangspunkt i skandinaviske bakeri- og brødmattradisjoner med både kaffe og bakst, i tillegg til deilig havregrøt, salater, sandwicher og pizza. Vi tok turen for å teste utvalget! 

Psst! Har du sett videoen vi har laget om Northland på TikTok?



Havregrøt og Nýr til frokost?

Nyåpningen holder til i de nyoppussede lokalene på Stortorvet, midt mellom Karl Johan, Torggata og Grensen. Mer midt i smørøyet får du det nesten ikke. De har åpent alle hverdager fra klokken syv om morgenen (og fra kl. 9 lørdag- og søndager), til sent hver eneste dag.

Frem til klokken ti om morgenen kan man få blant annet deres deilig havre- og byggrynsgrøt (43 kr). En skikkelig klassisk norsk frokost. Du kan få spennende topping til grøten som hjemmelaget mangokompott og skogsbærkompott, eller mer klassiske varianter som eple, eller sukker og kanel. Vi testet de tre førstnevnte og ble positivt overrasket! Skogsbær endte med å bli favoritten.

Er du mer en yoghurt-type om morgenen anbefaler vi å prøve en porsjon Nýr! Dette kan kalles den norske varianten av gresk yoghurt. Den er tjukk og god, herlig syrlig og full av protein. Det er faktisk en økologisk ferskost og produseres kun ett sted i Norge, på Grøndalen Gårdsmeieri i Nes. Denne kan toppes med de samme alternativene som på havregrøten, i tillegg til knasende god hjemmelaget granola (59 kr). Du kan også få en Nýr Grain (54 kr) som er en "overnight oats"-inspirert versjon!

Potetpizza og avokadosalat 

På menyen til Northland finner du også gode lunsjalternativer. De har blant annet et utvalg av salater, toast og pizza. Vi gikk først for en vegetarsalat med avokado, hummus og mozzarella, servert med grovt landbrød fra Kolonihagen (189 kr). Hummusen her er full av smak og gjør en ellers enkel salat til en god smaksopplevelse. Du kan også få kyllingsalat og cæsarsalat. 

Vi fortsatte på vegetarsporet og prøvde oss på en smakfull toast med Vesterhavsost og tomat, toppet med mozzarella, basilikum, spiresalat og parmesandressing (119 kr). Er du ikke vegetar kan du også gå for Parisertoast med bøkerøkt skinke og ost (108 kr), eller en variant med fennikelsalami (119 kr). 

Lunsjretten som ble en favoritt rundt bordet var en hvit pizza med parmesankrem, skivet potet og timian. Denne skal definitivt prøves igjen! Dette var en litt annerledes pizza med en bunn som minnet om focaccia, og masse smak i toppingen. Andre varianter er pizza med parma, klassisk Margherita eller fennikelsalami, og på bestilling kan man få glutenfri bunn. Du kan få både hel pizza (199-259 kr), eller holde deg til et stykke (49-55 kr).

En lunsj her byr altså på mye godt og en god pause fra den travle byen. Er du derimot på farten og trenger noe godt på veien er baguette fra Kolonihagen (fra 75 kr), eller rugstykkene enten med hummus og syltet rødløk eller spicy tuna (54 kr), sikre vinnere!

Funfact! Du kan faktisk kan kjøpe kunsten på veggene her! De rullerer på utstillere og nå er det Rino Larsen, som henger på veggene. Disse vil stilles ut frem til mai.

Banankake og rettferdig kaffe

Her får du med andre ord et godt utvalg av forskjellige retter, både varme og kalde, med mange gode vegetaralternativer. Dette går hånd i hånd med at Northland er opptatt av bærekraft og dyrevelferd. 

Til slutt klarte vi ikke å holde oss unna kakefatet. Vi anbefaler spesielt banankaken deres (39 kr) som de også planlegger at skal lages av overskuddsbananer fra kiosker og butikker etter hvert. Det liker vi! Til god kake må man selvsagt ha god kaffe, og her får du økologisk og dobbeltsertifisert kaffe som sikrer at den er rettferdig produsert, at arbeiderne får den betalingen de skal ha, og at kaffeproduksjonen har minimal påvirkning på miljøet! 

Drikkeutvalget her er stort og variert med flere spennende alkoholfrie alternativer. Vi testet blant annet Kombucha fra Råstad med smak av ingefær og bringebær, og en økologisk brus fra Galvanina! Friske og gode, og alltid gøy når man kan prøve noe man ikke finner alle andre steder.

Neste gang vi er innom skal vi også teste dere snacktallerken med vesterhavsost, fennikelsalami, oliven, små biter av pizza, surdeigsbrød og smør.

Åpningstider
Man-ons: 07-21
Tors-fre: 07-23
Lørdag: 09-23
Søndag: 09-21

📍Stortorvet 7