Dumpling AS: Grünerløkkas nye it-restaurant

Dumpling AS har endelig åpnet dørene i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka!

Tekst & foto: Taran Hofvind

Vi har testet byens nye Dumpling-snakkis! Nå er bookingen nesten full hele mars, men vi rakk å stikke innom og teste den nye restauranten på selve åpningsdagen! 

Nyheten Dumpling AS åpnet dørene 7. mars, øverst på Grünerløkka. Her får du dumplings av ypperste kvalitet til en god pris, og masse godt tilbehør. De har også en spennende drikkemeny, med blant annet sake, drinker og flere vintyper på tapp, som har blitt en stadig større trend i denne byen.



Kjendiser og prisvinnende kokk   

Tidligere var det den kjente og kjære favoritten Bass som holdt til i hjørnelokalene øverst i Thorvald Meyers gate. Der har okalene har stått tomme en stund, men nå er det endelig nytt liv i Thorvald Meyers gate 26A.

Morten Ramm, Lars Berrum og Erik Solbakken er blant gjengen på eiersiden. Dette har gjort at det allerede før åpning har vært mye blest rundt den nye restauranten. På laget har de også den prisvinnende kokken Jan Robin Ektvedt, som er kjent fra kokkelandslaget, Hitchhiker og som mannen bak restauranten The Golden Chimp.

Denne gjengens drøm har vært å lage et lavterskelsted som bringer dumpling til folket. Har de klart det? Det er kanskje enda litt tidlig å si, men vi er i alle fall strålende fornøyd etter vårt besøk på åpningsdagen! 

Da vi kom inn i restauranten var det stinn brakke med mange kjente fjes og høy føring av både dumplings og drikke. Lokalet er formet som en slags “ L” som gjør at selv med mye folk, er lydnivået overkommelig. De har også beholdt det enkle og lekre interiøret fra Bass, med lyst treverk, betong, og minimalistiske møbler. 

Kongekrabbedumplings og oransjevin på tapp

Matmenyen er også enkel og oversiktlig. Den består av tolv ulike dumplingvarianter, et utvalg sideretter og dessert. Prisene på dumplings varierer fra 135 til 165, og du får seks stykker av hver variant. Det er med andre ord mulig å gjøre besøket her til en ganske billig seanse, hvis man ønsker! Vi ble anbefalt å velge to varianter per person for å bli gode og mette, men man kan selvsagt bestille akkurat så mye eller lite du ønsker. 

Vi ble sterkt anbefalt å teste kongekrabbedumplings, som er de dyreste på menyen. Vi gikk for det, og angret ikke! Dette ble undertegnedes favoritt av de fire variantene vi valgte. Disse var kremet og digge, og stappfulle av smak! En annen favoritt var szechuan chili svinedumplings (135 kr). Dette er den første typen dumpling jeg ser for meg når noen sier dumpling. God konsistens, masse smak, godt med fett. Vi gikk også for kyllingshumai (155 kr) toppet med purre, og shengjian bao med svin, som har en rundere form og er pannestekte (145). Alle gav mersmak, og ingen skuffet!  Du kan også få flere vegetarvarianter med blant annet grønnkål og kokos, sellerirot og shitakesopp. 

Av tilbehør gikk vi for to varianter av kimchi, både tradisjonell (45 kr) og kimchislaw (35 kr), som er chilimajones med kimchi. Vi er begge kimchientusiaster og var meget fornøyd med det vi fikk på bordet. Agurksalaten og yuzumarinert surkål måtte også testet. Den første ble absolutt en favoritt for denne agurkfantasten, og surkålen var en gledelig overraskelse. 

Oransjevin, drop in og take away

I glasset til undertegnede ble det oransjevin på tapp. Dette er av de bedre oransjevinene jeg har fått i det siste, og trolig den rimeligste, til kun 130 kroner. Det var en fransk Macération, Charles Frey. Fordelen med vin på tapp er blant annet at prisene blir litt lavere, så hvitvinen og rødvinen får du til 115 kroner glasset her. Kompanjongen min gikk derimot for en enkel halvliter, som her er en Isbjørn pilsner (115 kr). 

De har ellers også et godt utvalg vinflasker i ulike prisklasser, og flere viner på glass til fortsatt gode priser.  Sake kan du selvsagt også få (90-130 kr), ulike drinker, alle til 160 kroner) og alkoholfrie varianter fra blant annet Villbrygg. Liker du å avslutte et måltid med en kopp kaffe får du kaffe fra en av Oslos beste kaffebarer, Supreme Roastworks (som ligger rett opp i gata)

Denne gjengen ønsker at Dumpling AS skal være en rimeligere måte å spise ute på, som er en god trend som har begynt å bre seg i Oslos restaurantbransje. Vi har tidligere skrevet om både Hos Peder, som også nettopp åpnet lenger nede i Thorval Meyers gate, og Bente på Torshov, som har samme visjon. 

Vi hadde høye forventinger da vi tok turen innom her, men gikk ut derfra over gjennomsnittet fornøyd og glad etter et restaurantbesøk. Vi kan med andre ord bekrefte at “it's worth the hype”. Enten du går for en helaften, eller bare slenger innom før du ser en film på Ringen Kino. 

Som sagt er det kamp om booking av bord for tiden, men de har også drop in-muligheter i baren. Etter hvert åpner også en egen take away-del vegg i vegg hvor de skal selge esker med dumplings du kan lage ferdig hjemme! 

Åpningstider:
Søn-ons: 17 - 00
Tors-lør: 17- 01
(Kjøkkenet er åpent frem til klokken 22)

📍Thorvald Meyers gate 26A