Nimbu

[Sponset opplevelse]

Av Ida Kristiansen / Video og foto: Gabriel Viola

Det er ingen tvil om at indisk mat er noe som står nært hjertet til Oslos befolkning. Nå har det åpnet en splitter ny indisk restaurant i Oslobukta! Vi ble invitert til Nimbu for å få en smakebit på hva denne nykommeren har å by på.

Lokalet ligger i Oslobukta med en nydelig utsikt mot sjøen. Interiøret ser veldig luksuriøst ut, med fine indiske malerier på veggene, dimmet lys og rolig indisk fløytespill på høyttalerne. Det er store vinduer, så det kommer rikelig med dagslys inn i restauranten også.

Digg treretters

Vi startet med vegetarretten okra chaat med mint og tamarind saus. Okra er en type belgfrukt, toppet med en indisk krydderblanding med navn chaat. Denne retten hadde en god crisp i seg og ble en slags snacks før hovedretten. I tillegg til okra chaat fikk vi smake på friterte reker, som var helt nydelig.

Til hovedrett fikk vi servert pistasjbelagte lammekoteletter med deres hjemmelagde kryddermiks, sammen med en kjempegod saus. Vi fikk også vaktel i en god currysaus med spiselig gull.

Som tilbehør fikk vi to forskjellige typer naanbrødr, butternaan og trufflenaan. Kjøkkensjefen kom ut for å dele opp trøffelbitene til oss. Bravo! Til drikke fikk vi en eplemost med eple- og ingefærsmak, fra eplegården Dyre gård.

Prikken over i’en

Desserten vi avsluttet med ble prikken over i’en, med gelato! Vår argentinske videofotograf Gabriel viste seg å være en selvutnevnt isekspert. Is er tydeligvis noe som står sør-amerikanere nært. Han kunne meddele at det nå er det to plasser i Oslo som har ‘ekte is’. Så denne gelato’n er noe som alle iselskere bør prøve ut.

På Nimbu er det en veldig avslappende atmosfære, men det endrer seg utover kvelden når stemningen gradvis stiger med musikken. Som er veldig hyggelig! Neste gang skal vi prøve “Chef´s table” hvor man får en syvretters meny. Perfekt for en gjeng som er glad i indisk mat, som oss!

Psst! De åpner snart for takeaway. Om du er typen som heller foretrekker å spise hjemme, så er dette også en mulighet.

📍Rostockgata 64