Carousel

Carousel_Maren-Mjelstad.jpg

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Bak de rosa veggene midt på Grünerløkka i Oslo ligger Carousel. Vi har tatt turen til butikken som byr på fargerike blomster og vintageskatter, som vil lyse opp ethvert hjem.

Det nye konseptet Carousel åpnet dørene i høst, og består at Tørka Blomster og Thank you, next. I butikken finner man tørkede og ferske blomster, vintage serviser, vaser og andre skatter. De har også lamper som bekjente av eierne har håndplukket i Italia. 

I alle regnbuens farger

Blomster er populært som aldri før, og da særlig tørkede blomster. Dette er noe av det første vi får øye på da vi kommer inn i butikken. En vegg av tørkede blomster i alle regnbuens farger, som fyller rommet med deilig og frisk lukt av vår. De vil ikke visne siden de er tørket, og du vil derfor kunne nyte bærekraftig og tidløs pynt så lenge du ønsker. 

Men noen av blomstene du ser trenger ikke være blomster i det hele tatt. De har nemlig blomster laget av blant annet papir og nøtteskall. Disse er så naturtro at det er vanskelig å se ved første øyekast.

De friske blomstene i sortimentet er ikke kanskje ikke de du er mest kjent med. Dette er ikke tilfeldig. For å skille seg ut og gi folk noe nytt, er de friske blomstene ofte av sorter man ellers ikke finner i vanlige blomsterbutikker. Men du finner også den klassiske blomstertypen Hortensia i mange forskjellige farger. Du kan selv skreddersy en bukett til å passe det du liker, enten det er variasjoner av pastell eller jordfarger.

Det ingen andre har

Men butikken kan også by på andre unike og vakre ting. Omringet av deilige dufter fra blomstene står vaser, glass og serviser i farget glass. I hyllene ser man ikke rekke på rekke med samme, men én eller kanskje to av en ting. Så her kan man virkelig finne det ingen andre har. 

De fleste lampene er av merket Murano, og er som alt annet i butikken - et flott blikkfang. Møblene og kunsten på veggene følger tanken om vakkert, bærekraftig og lekent. Disse er laget av lokale bekjente av butikkens to eiere. Tanken bak dette er rett og slett viktigheten av at mindre bedrifter støtter hverandre, blir vi fortalt av Marte Gulli, som er en av eierne. 

Marte forteller at noe av konseptet bak Carousel er å alltid fornye seg og tilby noe nytt, slik at man aldri helt vil vite hva du finner hos de. Planen videre er at de skal begynne å lage egne varer som de skal selge, så her har vi nok mye gøy i vente. 

📍Grüners Gate 14