Momo Chhe: Ny nabolagsbar på Bislett med naturvin og dumplings fra Nepal

Den nye baren Momo Chhe i Oslo, serverer hjemelagde dumplings fra Nepal.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Dumplings er kanskje noe av det beste det asiatiske kjøkkenet har å by på og denne nyheten i Pilestredet serverer en smaksbombe alle burde oppleve. 

En nabolagsbar som serverer autentiske dumplings fra Nepal, kalt momos, har nemlig dukket opp rett nedenfor Bislett Stadion. Hos baren Momo Chhe finner du også deilig naturvin og håndbrygget øl på menyen, i tillegg til spennende bar-snacks.



Dumplings fra Nepal

I denne stilrene, dunkle og minimalistiske baren serveres nydampede momos (dumplings) på løpende bånd. Det er Bijay Shrestha fra Nepal som står bak Momo Chhe, og oppskriftene har han tatt med seg fra moren og familien i hjemlandet. 

For Bijay er det viktig at han får frem de autentiske smakene av hjemmelaget nepalsk mat. Derfor fokuserer han på å bruke lokale og kortreiste råvarer slik at smakene virkelig skinner. Bijay brenner også for bærekraft og dyrevelferd, og dette påvirker valg av råvarer og leverandører. 

Bijay lager to ulike varianter av momos. Den ene er vegeansk, laget med kål, ulike typer økologisk sopp fra Soppkompaniet. I den andre varianten får du fyll av norsk frilandsgris. Begge serveres med en egen Kathamndu-saus av ristede soyanøtter, sesamfrø og timur-pepper fra Nepal.

Hver servering består av fem momos og koster 139 kroner. Ønsker man kun en liten snack til ølen, eller vinen passer det perfekt med en porsjon, eller man kan bestille flere runder for et skikkelig mettende måltid. 

Du kan også få dumplings servert i en utrolig smaksrik kraftsuppe laget på overskuddet av grisen og grønnsaker. Denne anbefales på det varmeste! Denne smaksbomben får du for 149 kroner. 

For deg som setter pris på litt ekstra styrke for å vekke smaksløkene kan du toppe det hele med deres hjemmelagde Piro Achar-chilisaus!

Snack og naturvin

På menyen har de i tillegg et lite utvalg snack-retter, som også kommer fra Nepal. Vi testet talle de tre varientene, som også er veganske.

Choila; en rett med østerssopp i en marinade av krydder, sesam og sennepsolje, Badam Sandeko; en liten salat av ristede peanøtter i sesammarinade, løk og koriander, og til slutt Kakro ko Achar som er marinert fersk agurk. Førstnevnte ble en favoritt, men kombinasjonen av de tre var helt ypperlig! Du får både deilig umami fra soppen, salt og knas fra nøttene og friskhet fra agurken!  Alle rettene på snackmenyen koster 85 kroner. 

Disse rettene er perfekte å knaske på ved siden av et deilig glass naturvin, eller en lokal øl, men kommer du sulten anbefales det på det sterkeste å bestille hele menyen, både momos og snacks!

Drikkemenyen består av ulik naturvin og kan variere. Denne kvelden hadde de har blant annet en vin på tapp som ble en ny favoritt for undertegnede! Er du glad i lokal håndbrygget øl er dette også stedet for deg. 

Moderne og minimalsitisk 

Momo Chhe finner du rett ovenfor Dalsbergstien-trikkestoppet i Pilestredet. Baren er minimalistisk, men moderne og føles inspirert av både nordisk og asiatisk estetikk. Det er en lang bardisk av lyst tre, enkle, stilige møbler og minimalistisk belysning. Noe av det første du ser er et teppe av en stor tiger som henger på veggen. Selv om baren ikke er stor føles den romslig og luftig. 

(Tips! Snart kommer det også eksklusiv te fra Nepal på menyen!)

Åpningstider:
Onsdag - Mandag: 17 - 22
Tirsdag: Stengt

📍Pilestredet 63