Møllefossen: Kafé og interiørgalleri 

Tekst: Karoline Paasche / Foto: Lene Myrum Haugen

Langs Lysakerelva, midt mellom høyblokker og kontorer, ligger Møllefossen og den flotte kafeen med samme navn. Vi tok turen og sjekket ut den fine uteserveringen og interiørbutikken. 

Det er ingen tvil om at Møllefossen Café går inn for å være mer enn bare en kafé. De sier selv at de ønsker å tilby et inspirerende univers av interiør, vin og matretter med fokus på designopplevelser og fornøyelse. Maten de selger lages på lokale råvarer med brød fra Le Pain. Kaffebønnene kommer fra ingen ringere enn den famøse baristaen og hans kaffebar Tim Wendelboe. 

Kafé og interiørgalleri

Kaféen holder til i et historisk bygg, som en gang i tiden har vært en damvokterbolig. Dette er vanskelig å se for seg når man ser på lokalet innvendig. Her er det lyst, nyoppusset og et bilde fra hvilken som helst vinkel kunne passet rett inn i et interiørmagasin. Baren er dekket i “gull” og kontrasten til murveggen bak er stor, men i god harmoni med alt det hvite. På hyllene står en rekke vinglass opplyst av takspotter. Stilen er minimalistisk og de har latt seg påvirke av skandinavisk design i form og linjer så vel som fargepaletten. 

Et langbord ved inngangen er fylt av bøker, servise, glass, vaser, lysestaker og mer til som du kan kjøpe her. Så hvis du ønsker å ta med deg noe fint hjem eller leter etter gave til den som har det meste, kan man altså la seg inspirere. På den ene veggen henger malerier som er til salgs, kanskje finner du ditt neste kunstverk som kan pryde stueveggen her? 

Hele interiøraspektet til kafékonseptet er gjennomført ned til hver minste detalj, til og med på toalettet var lyset dimmet. Tørkede og fargerike blomster sto i en vase ved vasken og såpen var av et dyrere merke. Ikke like viktig for alle, men vi er av de som setter pris på et hyggelig toalettbesøk, og det løftet vårt helhetlige inntrykk at de satser på velvære. Her scorer de 10/10 på god gjennomførelse.

En god lunsj

Vi kom forbi i 14-tiden, og var litt skuffet over utvalget. Kanskje er det litt i seneste laget for lunsj på en vanlig ukedag. Maten lå på fat i et glassbord på disken, og duggen på vinduet gjorde det vanskelig å se hva man kunne bestille. 

Uansett  landet valget på en croissant og en vegetarwrap med hummus, koriander, paprika, løk, agurk, ruccola. Den var passe ´spicy´ og mettende. Til å drikke ble det en italiensk appelsinbrus av merket San Pellegrino og en iskaffe. En god lunsj, men ingenting ekstraordinært. Det skal nevnes at vi har hørt mye positivt om både sandwichene og salatene deres, så det prøver vi eventuelt ved neste besøk. 

Hvis man ønsker å ta seg et glass vin til maten er det muligheter for det. Derimot må man nok lete litt etter menyen, akkurat det var ikke særlig intuitivt. Vi savnet tydelige skilt med priser bak kassa, det gir kunden bedre oversikt. Drikkeutvalget så ut til å være nøye gjennomtenkt med både kaffe, brus, juice, vin og alkoholholdige og -frie drinker. Det kan vi sette pris på! 

Utenfor har de hele to etasjer med uteservering på en ålreit uteplass, men den beste utsikten vil vi påstå finnes fra vindusbordene inne. Hit kommer man fint til med både barnevogn og rullestol. De har også barnestoler, som gjør stedet til et populært pitstop for småbarnsforeldre på trilletur. Til tross for det industripregede området, finnes det noen fine turmuligheter langs elva. Kaféen holder åpent alle dager i uka, så hit kan du legge kaffepausen nå som været blir kaldere.