MiTo Dråper & Biter: Italiensk bar med småretter

MiTo Dråper & Biter på Grünerløkka i Oslo

Tekst & foto: Jessica Rahimi

I Italia er det nærmest en selvfølge å ta seg en matbit etter jobb, og nå kan du gjøre det hos nyheten på Grünerløkka.

I travle Markveien har det nye tilskuddet MiTo Dråper & Biter åpnet dørene, og kan rett og slett tilby et italiensk rendezvous!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om MiTo Dråper & Biter på TikTok?



Lun og rustikk stemning

I den populære gaten blant gamle og kjente steder, kom denne nyåpningen som et frisk pust 12. januar i år.

MiTo Dråper & Biter skiller seg ikke spesielt ut på utsiden, og er kanskje lett å gå forbi dersom du ikke vet hva som skjuler seg bak de grønne solskjermene. På andre siden av glassdørene er det derimot mer å legge merke til.

En rustikk og lun stemning treffer oss i det vi går inn. Veggene av murstein og skinnmøblene går i takt med de ellers grønne fargene som går igjen i både veggene, plantene og baren - godt gjennomtenkt.

Menyen består for det meste av delikate småretter. Alt fra ulike oster til sjømat som østers og laksetartar. Og som navnet tilsier, har de også et raust utvalg av drikke.

Egne dråper og smakfulle biter

Vi får beskjed om at alt av maten ikke er helt på plass enda, blant annet at sjømaten kommer litt senere på dagen.

Etter anbefaling bestiller vi  en Cabonata (121 kr), som kokken beskriver som en italiensk ratatouille. Oppkuttet stekt aubergine, selleri, tomat og oliven. 

Retten blir servert på to skiver brød. Tomatene og eddikblandingen gir en syrlig smak på det hele, og vi kan trygt si de var ganske generøse med mengden oliven, som forresten kommer i begge fargene.

Dette er en rett vi absolutt ville anbefalt videre! Når det er sagt ser vi også fram til å teste de resterende rettene ved en senere anledning.

Matrettene ligger på alt fra 69 til 249 kroner, og det anbefales å velge seg flere småretter for et mer mettende måltid. Ellers passer det godt som en «etter jobben-snack». Er man flere kan det være en god løsning å prøve ut ulike retter på deling.

Drikkemenyen er rik, med både et utvalg av rødt og hvitt, men også bobler og drinker – deriblant barens helt egne drink, Mi.To, bestående av campari og rød vermut. 

Vin og bobler får du både i glass og på flaske, der pris per glass ligger mellom 150 og 210 kroner. Drinkene ligger på mellom 80 og 150 kroner.

Hvor kommer navnet fra?

Navnet på baren er en sammensetting av de klassiske byene Milano og Torino. Dråper og biter sier kanskje mer seg selv, siden stedet tilbyr både noe godt i glasset, men også italienske småretter.

 Vi tok turen en onsdags formiddag, og var en stund de eneste der, noe som ga både servitøren og kokken god tid til å gi oss anbefalinger. Etter et koselig besøk sitter vi igjen med et nokså godt inntrykk. Det er nok ingen tvil om at stemningen tar mest av utover kvelden.

Mens de italienske tonene spilles fra høyttalerne, er helgene den tiden i uka at stolene fylles hyppigst opp.

MiTo holder åpent fra onsdag til søndag, fra 15-23 på onsdager og torsdager, 12-00 på fredager og lørdager, og 12-20 på søndager.

📍Markveien 46