Kanelbollens dag: Tre av våre favoritter

Tekst, foto & video: Oda Brurberg

Det er kanelbollens dag og vi har vært hos tre av våre favoritter!

Er det noe vi virkelig kan takke svenskene for så er det kanelbollens dag, og lite er vel bedre enn en god unnskyldning for å unne seg deilig bakst.



Lutlaget

Dette franskinspirerte stedet på Bjørvika er delt inn i bakeri, restaurant og bar. Vi holdt stø kurs mot bakeriet for å teste ut kanelbollen selvfølgelig. Det er lurt å merke seg at Lutlaget i utgangspunktet kun selger kanelboller i helgene.

Kanelbollene kom i to varianter: med og uten melis, begge toppet med sukker-crumble. Valget falt på den uten melis. Denne kanelbollen var så fersk at den nesten smelta på tunga! Smaken hadde en god balanse mellom sødme, smør og kanel. Toppingen var veldig god og gjorde totalopplevelsen mer interessant.

Dette er nok også en av de mektigste kanelsnurrene jeg har spist. Bollen var også utrolig klissete, så hvis du er litt fin på det - kan det være lurt å ta i bruk en gaffel.

Pris: 57 kroner

Åpningstider:
Tirsdag - lørdag: 8-17
Søndag: 9-18

📍Rostockgata 124

Håndbakt

Håndbakt på Tøyen er et plantebaserte surdeigsbakeri som er 100% økologisk drevet. Det høres jo nesten sunt ut, så her trenger man kanskje ikke en gang en unnskylding for å gå på en snurr.

Kanelbollen var for det første veldig fint flettet og utrolig flott å se på. Den er lett og luftig i teksturen, mild på smak og opplevdes ikke for søt.

Den hadde fin størrelse og blir ikke for mye. Vegansk kanelbolle skal man absolutt ikke kimse av! 🌿

Pris: 55 kroner

Åpningstider:
Alle dager: 10-17

📍Kjølberggata 21

Fåbro Gård

Fåbro gård på Lilleaker har tatt sosiale medier med storm med sine boller. Her har de et eget surdeigsbakeri hvor de baker alt i steinovn og fra bunnen av. Noe som høres ut som fine forutsetninger for en vellykket bolle!

Bak disken ser vi det som ser ut som en klassisk svensk kanelbolle, toppet med perlesukker. Den er lun og fersk, ikke for søt og utrolig rik på kanelsmak. Godt!

Kanelbollen hadde bra størrelse. Vi forstår godt at det er flere enn oss som nyter en bolle på Fåbro Gård, for dette ble vår favoritt til Kanelbollens dag dette året!

Pris: 55 kroner

Åpningstider:
Onsdag - fredag: 10-16
Lørdag - søndag: 9-16

📍Mustads vei 10