Kain: Fra filippinsk streetfood til bistro

Tekst & foto: Linda Lourenco

Du har kanskje hørt om Kain Filipino Rice Bar, som tidligere var på Oslo Street Food? Nå har den filippinske restauranten byttet navn til Kain Neo-Filipino Bistro, fått eget lokale, og gjort en ny vri på sine tidligere streetfood-retter. 

Kain var tidligere kjent for smakfulle retter som var både saftige og gode. Nå har de oppgradert menyen for å vise at filippinsk mat også kan være elegant.



Elegant og smakfullt

Da vi ankom ble vi servert gratis kyllingsuppe i en keramikk-kopp. En god og enkel liten forrett! Vi hadde lyst til å prøve en av de mest populære rettene sammen med et par cocktails, og spiste en Pork Belly Adobo (204 kr) sammen med drinkene Baywalk (149 kr) og Morena (149 kr).

Pork Belly Adobo består av marinert svin, syltede grønnsaker, bløtkokt egg, ris og saus. Kjøttet er marinert med soya, eddik og ingefær, og tilberedt i over ti timer som gjør kjøttet veldig mykt og saftig.

Retten ble presentert elegant på et fat, hvor servitøren forsiktig helte sausen over kjøttet, grønnsakene og egget. Det gjorde opplevelsen litt mer spennende. Selv om retten ved første øyekast ser liten ut, mettet den overraskende mye. Vi hadde likevel ønsket det var mer, fordi det var kjempegodt.

Cocktailene vi bestilte var begge friske og gode. Baywalk var en søt cocktail som beto av hvit rum, ananas- og appelsinjuice, og grenadine. Morena er en mørk cocktail av iste blandet med mørk rum, lime og ananasjuice. Selv om begge drikkene var gode, ble Baywalk favoritten.

Minimalistisk dekor

Selve restauranten har gått bort fra sine tidligere fargerike farger fra Oslo Street Food, og har gått for en minimalistisk og nøytral stil. Nå er det  grå, svarte og brune toner som går igjen, men de har som tidligere fremdeles en åpen kjøkken-og-bar løsning.

Det er høyt under taket og mye naturlig lys på grunn av store vinduer. Til kontrast for den stilrene stilen og kalde fargevalget, er atmosfæren varm og hyggelig.

Kain Neo-Filipino Bistro har virkelig klart å heve sine tidligere standarder. Vi kommer tilbake!

📍Hammersborggata 9