Ricksha - Pakistani Street Food

DSC03952-min.jpg

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Denne uken åpnet den nye pakistanske restauranten Ricksha like ved Rådhuset. Vi tok turen på åpningsdagen for å få en smakebit av hva de har å tilby.

Ricksha. Navnet på restauranten kommer fra en type taxi de bruker i Pakistan, kalt «Rickshaw». Kjenner du det igjen? I så fall er ikke det så rart. Ricksha Pakistani Street Food startet med food-trucks i Oslo-området, og har mettet mange festivaldeltagere. Da pandemien kom og festivalene ble avlyst, flyttet de til sentrum. Nå har de nettopp en åpnet ny restaurant like ved Rådhuset, til glede for de som elsker eller har lyst til å smake pakistansk mat.

Satser på unike retter

Indisk og pakistansk mat har de siste årene blitt svært populær, og en rekke nye restauranter har åpnet i Oslo. Ricksha skiller seg ut med sitt unike lokale og en meny bestående av retter som man ikke finner så mange andre plasser. De har også gitt plass til noen klassiske og godt kjente retter som pakistansk Butter Chicken og Chicken Tikka Masala på menyen. 

Av servitøren blir vi blant annet anbefalt deres Pepper Chicken, noe vi forstår godt etter å ha smakt retten. Denne retten består av kylling i en søt og syrlig saus sammen med ris, som følger med. Porsjonene er normale og naan-brødet var av generøs størrelse. 

Er man for mett for dessert, kan man nyte en tradisjonell kopp te kalt chai. Denne består av melk og en rekke krydder, ofte kjent gjennom den tydelige smaken av kardemomme.

Opplevelse for alle sansene

Lokalet er intimt og koselig med omtrent ti bord. Likevel oppleves det ikke som trangt, og vi føler vi kan holde godt avstand til både ansatte og andre gjester.

Interiøret er preget av fargede puter og bilder, og mønstrede figurer bidrar til en livlig atmosfære. Over høyttalerne spilles fengende pakistansk musikk, som får både de ved nabobordet og oss til å danse litt i stolen.

På glassveggen inn mot kjøkkenet står det «Zalima coca cola pilade», som refererer til en sang brukt som reklame for Coka Cola i Pakistan. Dette er virkelig en fengende sang man kan nynne på dagen lang, så kanskje ikke rart om de vil assosieres med denne låten.

Sammen med de gode luktene som fyller rommet ble dette en fest for sansene. Både for smak, øyne og øre.

 📍 Kjeld Stubs gate 3