Lokal: Bistro, vin og kafé med lokale råvarer

Inngangen til Lokal på Homan, i Bogstadveien

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Sentralt på Bogstadveien åpnet Lokal dørene i august, og det er ikke lite man finner her. De har bistro, matbutikk, bakgård og vinbar å tilby, og som navnet tilsier, med fokus på lokal mat. 

Vi tok turen innom matbutikken, og testet lunsjmenyen deres i bistroen.



Matmarked med norsk mozzarella og surdeigsbrød 

Stedet er delt i tre deler. Den ene delen består av butikken og bakeriet, men de har også et eget bistroparti og en nydelig bakgård med bar.

Førsteinntrykket var at dette er et lite innendørs matmarked som er litt sjarmerende. I delikatessedisken har de som navnet tilsier, norskprodusert mat som mozarella fra sørlandet eller pølser fra Oslo. 

Grønnsakene ligger i kasser uten unødvendig plastinnpakning og brødet er fint presentert, hvilket fristet undertegnede til å kjøpe med et hjem. Surdeigsbrød og baguetter blir bakt på stedet.

Det er lite, men det er sitteplasser fint plassert foran store vinduene som slipper inn masse sollys og bybilde inn i lokalet. Det er innredet med grønt og orange som, gir følelsen av at man er på en ny og kul plass.

Surdeigstoast og lokal mat

Etter å ha siklet på brødene var det ikke mulig å dra herfra uten å prøve en toast. På nett hadde de en større toastmeny, men den varierte visst fra sesong til sesong og hvilken avdeling man var innom. Da vi var innom kunne vi velge mellom tre forskjellige, hvor én er vegetar og resten kjøtt. 

Vi gikk for vegetar med blåost, gulost, løk, urter, rød pepper og aioli. Da toasten ankom bordet så det sykt godt ut, ikke for mye eller for lite blåost. Det var rett og slett en perfekt kombinasjon og mengde ingredienser. Brødet levde også opp til forventningene. Den ene med kjøtt bestod av røkt skinke, ost, tomat og aioli. De hadde også en med pastrami, sauerkraut, ost og pepperrotsaus. Alle toastene har en pris på 175 kroner og serveres med salat ved siden av.

På menyen har de også Lokals antipastaplanke med skinke og oliven (175kr), Fangst med surdeigsbrød toppet med brisling (en type sild) varmrøkt ørret eller annet topping (130kr), eller Lokals landpaté med pickles og toast (175kr).  

Vi tok ikke en tur i baren denne gangen, men det er selvfølgelig mulig å ta et glass til toasten. De har et godt utvalg av rød og hvitvin, samt naturvin. Øl serveres selvfølgelig også.

Sunday brunch og after work

Ikke nok med bar, bistro, bakeri og butikk, her arrangeres det også en del eventer som kan være verdt å sjekke ut. De har after work hver fredag fra kl. 16 til 18. Det holdes i hagen med varmelamper og DJ som står for musikken.

Et annet alternativ er å avslutte uken med sunday brunch. Da får en kjøpt mimosa, som kan bestilles til klassikeren Eggs benedict

Butikken er åpen fra kl. 10 til 18, tirsdag til lørdag. Søndag er det åpent fra kl. 10 til 16. Vil man kun innom bistroen er det åpent fra kl. 12 til 22, tirsdag til søndag, men på mandager holder de helt stengt. 

📍Hegdehaugsveien 32