Baba Bar: Multikulturell swag i hjertet av byen

Rapper Yukka og DJ Softboy leverte i åpningshelgen på Baba Bar i Oslo.

Tekst & foto: Kristine Vetleseter Tønnessen

I de gamle lokalene til Vélochef i Hausmannsgate, har det åpnet en ny bar. Baba Bar er inspirert av afrikansk og arabisk kultur, og nettopp derfor er det mye Oslove i disse veggene. Dana Jdid, Zee Noubah og Nedja Bouzaida ønsker å skape et sted for us, by us, der alle kan føle seg hjemme.

Baren byr på drinker, snacks, live musikk, jam sessions og muligens byens beste hummus. De tre damene bak konseptet gir oss gode vibber tvers igjennom.

Psst! Har du forresten fått med deg at Vélochef har åpnet i nye lokaler?



Skandinavia møter afrikansk kultur

Vi besøkte Baba Bar i åpningshelgen og merket raskt mye liv og høy musikk. På en intim scene midt i lokalet sto den egyptiske rapperen Yukka, etterfulgt av marokkansk-norske DJ Softsxsint.

Lokalet er kledd opp i kunst på veggene, tepper, speil og sterke nord-afrikanske og vest-asiatiske uttrykk. I første etasje finner du et åpent rom i rødt og rosa, med bord og stoler — og sikkert dansegulv, når man plutselig føler for det. 

I overetasjen finner du noen langbord og mer kunst, og det er også mulig å sitte ute.

Beste hummus i byen?

Baren har en enkel meny, med ulike typer øl (92 - 120 kr), vin på glass (135 - 145 kr) og alkoholfrie alternativer. Av drinker serverer de Mimosa med bringebær eller mango (135 kr) og Al Jazeer ice tea (145 kr), som inneholder hibiscus og ingefærøl.

Hummus koster 50 kroner, og serveres med sumac chips og papadums. Den syriske oppskriften kommer fra moren til Jdid, og skal være laget med masse kjærlighet. Ryktene sier at dette er byens beste hummus!

Menyen skal utvides, så vi kan forvente mer spennende snacks og drinker etterhvert.

Baba room sessions

Hos Baba er live musikk et must. Baren vil gi rom for nye og etablerte artister til å utfolde og utvikle seg, på samme måte som kulturen og menneskene som kommer hit.

Dette er mer enn en bar, et community, som inkluderer all multikultur, interseksjonalitet og swag Oslo har å by på. Baren er personlig, inkluderende og spontan. Show up and show off — du vet aldri hva du får oppleve hos Baba.

De har åpent på torsdag fra klokken 17-01, fredag 17-03 og lørdager 19-03, men det er muligheter for utvidede åpningstider etterhvert.

📍Hausmanns gate 8