Kranen: I toppen av nye Munch

Tekst: Karoline Paasche / Foto: Lene Haugen

Du har med stor sannsynlighet fått med deg at det nye Munchmuseet åpner i oktober, i det mye omdiskuterte bygget på Sørenga. Men visste du at Oslo samtidig får en flunkende ny ‘sky bar’? Hit drar du for en luftig opplevelse!

I trettende etasje ligger Kranen som nylig hadde sin åpningskveld. Det er ikke helt innlysende, men man entrer gjennom inngangen til delien og kaféen MUMA i første etasje. Vi ble fulgt opp i heisen av en trivelig og pratsom kar. Den stadig bedre utsikten for hver etasje som passerte under oss ga et frempek av hva som var oss i vente i toppen.

En drink i «syvende himmel»

Det er noe med høyden som gjør det hele ekstra stas - hele 60 meter over bakken. Vel oppe fikk vi tilbudet om å gå ut på terrassen å se oss om. Denne var ikke gjort i stand med bord og stoler da de ikke hadde åpnet helt enda, men vi fikk ta med oss glassene våre ut. Det var ikke vanskelig å visualisere hvordan det kan komme til å se ut en varm sommerkveld. Vi spår godt med folk og god stemning på denne lille plassen med panoramautsikt nordover til sentrum og vestkanten av byen.

Vi ble plassert ved et rundt bord med høye krakker rett ved barbenken. De fleste bordene er forsåvidt plassert ved baren. Det opplevdes intimt, men samtidig åpent og lyst uten vegger. Med glassgjerder som innhegner etasjen og muligheten til å se ut gjennom heldekkende vinduer, og ikke minst ned til restauranten under. Neste gang kan vi gjerne starte kvelden med en drink i denne baren, før vi tusler ned trappen til bordet vi har bestilt. 

Stedet er desidert av det stilfulle slaget. Vi kunne godt like det rødlysende taket og veggene på selve baren. Man skulle tro det var vanskelig å få så mange fargesprakende lys til å ikke se ´tacky´ ut, men det har de altså klart med glans. Resten av lokalet er tonet ned i kalde farger, som bidrar til at det røde ikke blir for mye og støyende i synsfeltet. 

Bør oppleves én gang

Vi var tre som bestilte litt forskjellige drikke; musserende vin, gin fizz, aperol spritz og pilsner. Vi fikk ingen meny for den var heller ikke klar, men utvalget var uansett noe begrenset og ordinært. Vi liker å prøve nye smaker, men det fikk vi ikke mulighet til her. Nå som de har åpnet “ordentlig” håper vi at de utvikler cocktailmenyen!

Vi fikk absolutt inntrykk av at de tar seg godt av gjestene. Vannglassene våre ble til enhver tid fylt opp av smilende personale som søkte kontakt og gjerne ville hjelpe. Det skal nevnes at vi tross alt besøkte stedet et par dager i forkant av den offisielle åpningen. De har fremdeles litt å ta tak i, men vi gleder oss til å komme tilbake når de har fått mer på plass. 

Vår dom er at dette er et sted alle bør besøke minst en gang, for det er en opplevelse å ha vært her. Derimot synes vi kanskje det var litt dyrt sammenlignet med hva man får for pengene.

📍Tøyengata 53