Kobberhaughytta - Pizzakveld i Oslomarka
Tekst, foto & video: Stine B. Helstad
Hva om vi fortalte at du kan spise pizza i Nordmarka på en helt vanlig tirsdag? Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men hver tirsdag fyrer Kobberhaughytta opp pizzaovnen og serverer rykende fersk "markapizza" laget på norske og lokale råvarer. Midt mellom grantrær, tjern og høstfarger kan du avslutte turen din med nystekt pizza og god samvittighet.
🗺 Du finner det i Oslokartet vårt også. Alltid gratis!
Fra trikkestøy til fuglesang
Selv om Kobberhaughytta føles langt unna byen, er det overraskende enkelt å komme seg dit. Vi tok T-banen til Frognerseteren og startet eventyret derfra. Her er det rundt åtte kilometer på blåmerket sti, før du lukter pizza og skimter hytta mellom trærne.
Vil du ha en kortere tur, kan du starte fra Sørkedalen. Derfra er det rundt fem kilometer langs grusveien frem til hytta. Ønsker du en lengre rute, kan du starte fra Sognsvann og få en tur på omtrent ti kilometer gjennom marka. På Kobberhaughyttas nettside finner du mer informasjon om rutene og oppdatert kart.Uansett hvor du ønsker å starte, ender turen på samme sted –en varm hytte omgitt av frisk luft og pizza som belønner hvert skritt.
Der stien ender og pizzaen venter
Lukten av pizza og lyden av folk i godt humør møtte oss idet vi tråkket inn dørstokken. Ettermiddagssolen lå over hytta, og folk samlet seg rundt bordene både inne og ute. Inne er det peisvarme, trevegger og en ro som gjør at du glemmer at du fortsatt er i Oslo.
Vi kom for pizzaen, og det var vi ikke alene om. Hver tirsdag har de nemlig pizzakveld fra klokken 16 til 20. Her lønner det seg å reservere i forkant, da disse kveldene er populære (og det med god grunn..). Utenom tirsdagene kan du enkelte ganger bestille pizza i kafeens åpningstid, men dette er dessverre ikke alltid en mulighet.
Menyen varierer gjennom året, og du finner alt fra rød pizza med italienske tomater, til hvit pizza med Rørosrømme og tyttebær. Toppingen hentes fra lokale produsenter. Vi testet Helge (205 kr), som er toppet med tyttebærrømme, mozzarella, elgskav, blåmuggost og honning. Noe som høres litt uvanlig ut, men som funket overraskende bra. Nam!
Bakst, kaffe og noe godt i koppen
Kafeen på Kobberhaughytta har mer enn bare pizza, så hit kan du trygt ta turen utenom tirsdager også! Her får også du ferske boller, nystekte vafler, suppe og toast. Til drikke finner du både kaffe, solbærtoddy, varm sjokolade, håndverksbrus, eller vin og øl som kan smake ekstra godt til maten.
Åpningstider
Mandag: Stengt
Tirsdag: 16–20
Onsdag – fredag: 11–16
Lørdag: 11–17
Søndag: 11–16
(NB! Disse tidene kan variere, så vi anbefaler å sjekke nettsiden deres)