Kinnara: Ny thairestaurant på Storo

Thaimat fra Kinnara, med utsikt over veien til Storo Storsenter.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Rett nedenfor Storo Storsenter åpnet nylig dørene til den uformelle og sjarmerende restauranten.

Vi tok turen til stedet med aper og planter på veggene, for litt thaimat.



Autentisk og uformelt

«I Thailand er Kinnari kjent for sin skjønnhet og visdom som ofte er avbildet i buddhistisk litteratur og klassiske danser … Den mannlige likeverdige er Kinnara», skriver restauranten selv.

Restauranten Kinnara ligger midt på veien nedenfor Storo Storsenter, og er ganske lett å legge merke til. Lokalet er passe stort, med flere sitteplasser, både i sofa og stoler. 

Med mørke trekk i interiøret, er det de store vinduene som lyser opp lokalet, spesielt på dagtid.Her kan du få deg en autentisk og uformell opplevelse, med mat og drikke.

En del grønne omgivelser kommer man sjelden foruten. Her har de mange kreative løsninger med pyntingen av både planter og aper.

Til tross for at det i hovedsak er plastplanter som står for den grønne fargen, henger det både på vegger og tak. De kule apelampene står for noe av lyset som kommer innenfra, men utstråler nok mest sjarm.

Mystisk lørdagsrett

Menyen består for det meste av risretter, som kommer med ulike gryter på siden. Her kan du velge det som frister mest, og bytte ut kjøttet med svin, kylling, biff eller scampi. For de to sistnevnte koster det 20 kroner ekstra.

Hovedrettene ligger på mellom 199 til 265 kroner, mens man også kan velge mellom to supperetter på 199 kroner, og tre forretter på 95 kroner.

Det er også fire vegetaralternativ som innebærer både risretter og salater, fra 199 til 219 kroner.

Vi testet ut rettene Pad Nuea Nammanhoy (219 kr), der vi byttet ut oksekjøtt med scampi. Den besto da av stekt scampi i østerssaus og grønnsaker, og vi syns den smakte greit og hadde fine proporsjoner med ingredienser. Vi skulle ønske det var mer scampi, ettersom det kostet ekstra. 

Vi prøvde også Gai Pad Metmamuong (199 kr), stekt kylling med cashewnøtter og grønnsaker. Her var kyllingen ganske crispy og godt stekt, noe som la til i smaken. 

Prisene var generelt litt stivere enn vi forventet, men mengden mat gjorde opp for det.

På lørdager lager kokken Bird en litt mystisk, men autentisk, thailandsk rett som ikke alltid står på menyen. Her kan du kanskje teste grensene dine litt, og gå for noe du ikke vet hva er!

Øl fra Thailand

I tillegg til mye vanlig på drikkemenyen, har de også en liten autentisk vri.

Her får du nemlig smake på øl fra Thailand og Singapore. De har tre ulike typer som alle koster 95 kroner. Singha Thailand, Chang Thailand og Tiger Singapore.

De to første er kjent for et mer søtt anslag, syrlig i midten og litt bitterhet i ettersmaken, mens sistnevnte beskrives med moderat bitterhet.

Er det en spesiell anledning er det faktisk også mulighet for å kjøpe seg en hel vinflaske, enten det er rødt, hvitt eller musserende. Pris per flaske ligger mellom 399 og 635 kroner.

Åpningstidene er tirsdag til torsdag fra klokken 15-22, fredag og lørdag fra 15-23 og søndag fra 14-22.

📍Vitaminveien 24