The Residence @ Kastellet: Ny cocktailbar og utested

The Residence i andre etasje av Kastellet vinbar.

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

I slutten av februar åpnet det en helt ny cocktailbar i andre etasje av vinbaren og restauranten, Kastellet. Her får du DJ i helgene og smakfulle drinker i pene omgivelser. 

Vi tok turen en lørdag for å sjekke stemningen.



Interessante cocktails

The Residence har de flere unike drinker som vi nødvendigvis ikke hadde vært borti tidligere. Cocktail-menyen deres presenteres som et “glossy trendmagasin” med beskrivelser og abstrakte bilder, som representerer drinkene på en stilfull og unik måte. 

Vi drakk først en av deres signaturdrinker, Champagne-Cocktail. Denne var litt fruktig med noter av kirsebær, og inneholdt også cognac. Champagnen hadde helt klart den mest fremtredende smaken, men litt bitter naturlig nok på grunn av cognacen. Allikevel en lett drink som kostet 199 kroner.

Resten av drinkene i menyen koster 169 kroner. Kanskje litt over “normal” pris for cocktails i Oslo, men vi følte likevel at vi fikk mye kvalitet og smak for pengene. 
Vi prøvde oss også på drinken My Cute-Cumber Crush, bestående av deres hjemmelagde agurk-vodka, sitronjuice og soda. Smaken av agurk var overraskende tydelig og levde opp til navnet. Denne var søt og frisk, og med noe syre fra sitronjuicen.

Sterke farger og god plass

Trappene fra Kastellets vinbar tar deg opp til cocktailbaren. Mens interiøret i første etasje preges av grønt, jordfarger og furu, har de i andre etasje gått for en helt annen stil.

Her er det er varme og sterke farger som dominerer, og de har ikke vært redde for å bruke ulike fargesammensetninger. De ønsker tydelig at farger, interiør og smaker skal forsterke og støtte hverandre.

Det er store vinduer med utsikt mot Hegdehaugsveien og Slottsparken. Her slippes det inn mye sollys, noe som gjør at lokalet føles lyst og luftig. Lokalet er romslig og har godt med sitteplasser, enten du vil sitte i en av de myke, behagelige sofaene, ved et bord, eller rundt baren.

Fest og DJ

Hver fredag og lørdag kveld styres musikken av en DJ, og det blir et utested hvor man kan feste, mingle og bevege seg til musikken. Vi var innom en lørdags kveld og fikk opplevelsen av god stemning på et kult og fargerikt sted.

Vi kommer helt sikkert tilbake for å smake flere cocktails! The Residence er åpent fra tirsdag til torsdag klokken 17-01. Fredag og lørdag holder de åpent til 02. 

📍Hegdehaugsveien 25