Khanateria: Indisk verdt å merke seg i sentrum

Vi har tatt turen til den indiske restauranten Khanateria i Torggata.

Tekst og foto: Nora Sæter

Lengter du etter indisk, bare hakket mer fancy? Da trenger du ikke lete lenger. På denne relativt nye indiske restauranten (åpnet sommeren 2023) midt i Oslos smørøye, kan du teste både sørøstasiatiske klassikere og nye smaker i smårettformat.

Det er “khana”, som betyr ”spise” på hindi, og “cafeteria” som sammen utgjør Khanateria - en restaurant i Torggata som ønsker å servere indisk mat på en ny måte.



Prøv mange forskjellige smaker og retter

Khanateria byr på smaksrik mat i fine lokaler som dufter av røkelse, i en lun og varm atmosfære, og i et langt mindre travelt lokale enn flere andre indiske restauranter i Oslo. Tanken her er at man skal bli inspirert og utforske hva det indiske kjøkken har å by på gjennom mindre og flere retter, og dermed flere smaker. 

Det opereres med “små retter” og “litt større retter”, og som tre spisende gjester anbefales man å bestille mellom 5-6 stykker. Etter grundig forklaring og gode anbefalinger fra servitøren gikk vi for tre små retter og to litt større. Sammen med to naan, ris og raita, var det mer enn nok til tre personer.

Første smårett ut ble en Mini Kati Roll (180 kr) med klassisk kylling tikka, syltet løk, koriander, chili og lime. Kati roll er en form for indisk gatemat med fyll rullet inn i en paratha-brød (flatbrød). Man får to små lefser, men kan be om flere ut ifra hvor mange man er.  

Vi prøvde oss også på en Avocado Papdi Chaat (160 kr) som er en stor munnfull krydret avokado, granateple og bhujia på en papdi, som er en fritert kjekse. Guntur Ribs (180 kr) en langtidsstekt ribbe marinert i fennikel, hvitløk og chilisaus, servert på naanbrød, var en annen smårett som falt veldig i smak.

Langtidskokt og masse smak

Av de litt større rettene ble vi anbefalt Kosha Mangsho (275 kr) og Banana Leaf Fish Curry (265 kr). Kosha Mangsho er en Bengali style lammecurry kokt i hele 24 timer. Fiskeretten ble kveldens absolutte favoritt, og besto av havabbor marinert i kokosmelk og sennepsolje, pakket inn i bananblad. Veldig godt.

Alt i alt så bærer alle rettene preg av velbalansert krydring og langtidsskokkelering, og det merkes på smaken! Dersom disse rettene høres for meget ut, kan man selvfølgelig få en aldri så liten Butter Chicken til 265 kroner, som en av de litt større rettene på menyen.

Til maten får man ris og kan dessuten velge blant et utvalg sideretter slik som Loaded papadums (60 kr) med tamarind og granateple, Cucumber raita (40 kr), syltede grønnsaker (40 kr) og naan (55 kr).

Dersom du føler deg ubeslutsom, eventuelt nysgjerrig på alt, kan du også få en satt smaksmeny for 595 kroner dersom hele bordet bestiller det. Til smaksmenyen tilbys også en vinpakke til 850 kroner.

Dessert, vin og cocktails

Har du lyst på noe søtt til dessert kan du enten bestille en Parle G (kjeksmerke), Elderflower Cheesecake (130 kr) eller en sorbet (130 kr). 

Hver rett på menyen kommer med et vinforslag slik at du enkelt kan velge det som passer best til din sammensatte meny. Spisestedet har også et imponerende hipt vinutvalg (de har til og med oransjevin) blant annet fra produsenter som Frank Cornelissen, Meinklang og Casa Belfi. En flaske her koster fra 580 til 2.100 kroner. 

De har også en rekke friske cocktails som passer perfekt til spicy mat, for eksempel Elderflower Spritz, Lychee Sour og Spicy Passion Sour. Alle til 179 kr.

Har du ikke lyst på alkohol, kan du velge mellom alkoholfri øl, brus, chai, Indian Malabar (kaffe) (45 kr) og selvfølgelig Mangolassi (60 kr).

Psst! De har også uteservering.

Åpningstider 
Mandag-torsdag: 16-22
Fredag-lørdag: 15-23
Søndag: 16-21

📍Torggata 30