Jimmy's: Vin- og matbar på Grünerløkka

Jimmy´s på Grunerløkka i Oslo gir deg en av byens beste biffopplevelser!

Tekst & foto: Jessica Rahimi

I Leirfallsgata rett ved Markveien, kan Jimmy’s friste med fantastisk mat, god vin og nedpå stemning. De byr blant annet på fransk pizza, digg tartar og en fantastisk entrecôte!

Så, om du er gira på god mat og avslappet, men bra stemning, kan dette stedet være midt i blinken for deg. Vi kan i hvert fall tenke oss en tur tilbake.

Psst! Har du sett videoen vår om Jimmy’s på TikTok?



østers, fransk pizza og Entrecôte

På menyen møter man mange fristelser. Du får alt fra snacks og forretter som østers (65 kr), fantastisk smakfull Västerbotten med løyrom (250 kr) eller tunfisktartar (250 kr). Vi startet med noen østers (65 kr) fra snackmenyen. Små østers som nærmest smelter i munnen, toppet med en god mengde rogn og urter, deilig!

Denne gangen klarte vi ikke holde oss unna entrecôten deres. For deg som elsker biff er dette en skikkelig god matopplevelse vi kan anbefale! Det er en hel kilo kjøtt fra Galicia i Spania, som serveres på bein med nydelig chimichurri, aioli og sprø fries. Denne koster hele 1.600 kroner, men kan deles på flere!

Menyen har flere retter som er ment for å dele. Blant annet deres beinmargstartar, som vi har hørt er helt fantastisk (400 kr) og en hummersalat vi også har store planer om å smake på i løpet av sommeren!

Vi måtte selvsagt teste pizzaen her også! Som de fleste er vant med er pizza som oftest enten italiensk eller amerikansk. Vi sperret derfor øynene ekstra mye opp da vi så at det sto fransk pizza, kjent som Tarte Flambee. Dette er en pizza med ekstra tynn bunn!

Med fire ulike varianter gikk vi for den med blomkål og trøffel til 250 kroner, og den angrer vi ikke på at vi fikk smakt på! Blomkål på pizza var noe undertegnede først var litt skeptiske til, men med trøffelsaus er det få kombinasjoner som nok smaker like godt!

Psst! I motsetning til mange andre restauranter holder faktisk Jimmy’s åpent på mandager også.

Avslappet og uformelt

På vinkartet finner du alt fra hvitt og rødt, til bobler og rosé. Et passe stort vinkart og en variert meny! Pris per glass ligger på mellom 150 til 220 kroner. Du kan også velge mellom tre cocktails (150 kr), og prisen for øl ligger fra 60 til 150 kroner. Av alkoholfritt faller valgene på det forfriskende. Blant annet av drikkevarianten Törst (65 kr) som vi likte godt.

I den travle gata, tok de over Ben Reddiks gamle lokaler i fjor. Her har de, gledelig, bevart den vakre stukkaturen i taket. Noen strøk med mørkere maling på veggene gir derimot en helt ny følelse av lokalet. Her kan du komme avslappet, men likevel føle på det formelle. Betonggulvet og sammensetningen av interiøret skaper den hippe stemningen, som vi spår er stemningen fremdeles Jimmy’s vil bringe.

Jimmy’s passer godt for deg som setter pris på et fint måltid ute, med avslappet og uformell atmosfære. Vi fikk oss en veldig god opplevelse vi sent vil glemme, og drar gjerne tilbake igjen ganske snart. Selv om det ikke er veldig anstendig å nevne toalettet, blir du jo bare nødt til å sjekke det ut også, og husk og ta med deg en venn(!).

Åpningstidene er mandag, onsdag og torsdag fra klokken 16-01, og lørdag og søndag fra 13-01. 

📍Leirfallsgata 6