Keyser Social: Norden og Asia møtes på Frogner

Hos Keyser Social i Oslo, kan du få en 13-retters matopplevelse du sent vil glemme.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Lurer du på hvor du skal spise med gjengen neste gang for å få en skikkelig god matopplevelse? Hos Keyser Social på Frogner får du en nydelig kveld med nordisk-asiatisk fusion hvor alle rundt bordet deler mange smakfulle, spennende og fargerike småretter.

Vi storkoste oss da vi testet deres 13-retters opplevelse, hvor du får servert alt fra sashimi og short ribs til kokosrisotto og oksetartar. De har også en egen mocktail-pairing til hele menyen!



Asiatiske smaker og nordiske råvarer

Plassert rett ved trikkestoppet Niels Juels gate, finner du restauranten Keyser Social. Fra utsiden skimter du grønne planter og en dempet belysning. Lokalet er fylt med plante- og blomsterdekorering i taket og har en unik og eksklusiv stemning.

Konseptet her er basert på å få en sosial opplevelse gjennom mat ved å dele mange retter en hel kveld. Derfor tilbyr de to set-menyer med 10 eller 13 småretter hver, som deles mellom alle rundt bordet. Rettene består av smaker og farger fra det asiatiske kjøkkenet kombinert med Nordens deilige og friske råvarer.

Vi gikk for varianten med hele 13 retter denne kvelden! Menyen heter Keyser Experience og koster 795 kroner per person. Den blir servert i fem omganger hvor det starter med snacks, så forretter, mellomretter, hovedretter og til sist dessert. Du kan også få deres tasting meny med 10 retter til 695 kroner.

Kokosrisotto og filipinsk svin 

Kvelden startet med tre deilige snacksretter. Alle rettene ble nøye introdusert og vi ble anbefalt å spise rettene i rekkefølgen de presenteres, for å få den beste smaksopplevelsen. En av kveldens første høydepunkter er snackretten korokke med spicy fisk, toppet med teriyaki-saus. Dette er en slags japansk variant av croquette og er full av smak!

Neste runde består av tre forretter, blant annet en veldig god sashimi av Hamachi servert med krydret Nam Jim-saus. Vi fikk også en deilig kremet grønn curry, som hadde god styrke, og en oksetartar med kimchi! Dette var en nydelig start, og nå gledet vi oss til mellomrettene.

En av kveldens største favorittretter var blant disse! Det var langtidsstekte shortribs med thai-urter, glasert med Keyser's BBQ-saus, toppet med fersk vårløk og sitrongress. Her var kjøttet så mørt at det så å si smeltet av beinet. En av de andre kjøttrettene som virkelig traff, var langtidsstekt svinekjøtt med filippinsk adobo-glasur med syltet rødløk og fersk chili, som var en av hovedrettene. 

Til hovedrett fikk vi også en overraskende vri på risotto! Det var nemlig en kokosrisotto, som er jasminris dampet i kokoskrem med urter, servert med spicy soyasaus, parmesan og sprø cashewnøtter. Denne burde virkelig prøves! Kombinert med det langtidsstekt svinekjøttet var dette enda et høydepunkt.  

Å få servert maten i fem omganger med flere ulike retter om gangen gjorde at det hele tiden skjedde noe. Det var aldri et kjedelig øyeblikk! Denne opplevelsen er også en visuell glede med masse farger og kreativ presentasjon. Menyen deres skifter de flere ganger i løpet av året, men vi har testet menyen de serverer ut april. 

Mocktailmeny, omakase og afterwork

Til å drikke fikk vi en egen mocktailmeny med fem varianter, altså en ny mocktail til hver servering med mat. Dette er et genialt alkoholfritt alternativ synes vi! Da får man oppleve nye og spennende smaker gjennom hele kvelden. Blant annet Chili cucumber med lime, chili og hjemmelaget agurksirup, var herlig frisk og spicy. 

Kvelden hos Keyser Social var fylt med god stemning og en fin oppbygging av måltidet med masse spennende smaker. Rettene er mange, men størrelsene er akkurat passe slik at man ikke blir altfor mett. Er dere en vennegjeng som vil oppleve noe sammen i helgen, eller vil du ta med kjæresten på en spesiell date, er dette stedet å dra. 

Mandag til onsdag kan du utover 10 og 13 retters-menyene også bestille a la carte. Og på søndager serverer de en Omakase-meny, som endrer seg hver uke. Klokken 17  mandag til lørdag kan man også få et eget hyggelig afterwork-tilbud, nemlig 10 retter til 595 kroner. Da har man bordet til klokken 19.

Åpningstider (kjøkken): 
Søndag - torsdag: 17 – 21
Fredag - lørdag: 17 – 22

📍Frognerveien 9C