Kaféer for første date

Pust er et hyggelig sted å møtes! Foto: Mia Eline Stalte

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Har du endelig funnet en spennende person å be med deg på en lunsjdate, men lurer på hvor dere bør dra? Vi har samlet gode alternative til kaféer som kan passe til nettopp dette. 

Felles for de koselige plassene vi har funnet, er at de alle har nok sitteplasser. Dere skal derfor slippe å vandre rundt i sentrum uten å finne et sted å sitte. Her kan du finne ut om det er en god match over litt kaffe og croissant.



Kafe Oslo

Litteraturhuset i Oslo er kanskje ikke det første stedet du tenker når du skal på kafé, men her inne ligger fine og romslige Kafe Oslo. Litteraturhuset og kaféen ligger rett ved siden av Slottsparken, og har om sommeren også en meget hyggelig uteservering. 

Nå er kaféen delt opp i to deler: en restaurantdel med spiseplikt, og et område for dem som ønsker å bare ta en kaffe eller noe smått. De har veldig god mat, men en vanlig lunsj er litt dyrere enn man ofte er vant til.. Her er det ofte god plass, og derfor er det et fint sted å ta med en første date. Etter daten kan man jo også ta seg en tur i Slottsparken.

📍Wergelandsveien 29

Pust kaffebar

Pust er en relativt kjent og hipp kafé på Majorstua. Her har de et ganske vanlig kaféutvalg med smørbrød, bakevarer, kaffedrikker og te. I førjulstiden har de også gløgg, og den anbefales på det sterkeste!

Det industriinspirerte stedet har god plass, med både sofagrupper og vanlige bord. Dere har også mulighet til å sitte ved vinduet og titte ut. Folk kommer hit for å både jobbe, strikke, skravle med venner eller  bare for å nyte en kopp kaffe. Stedet føles veldig koselig og inkluderende.

📍Slemdalsveien 1

Kulturhuset

Kulturhuset ligger sentralt i byen rett ved Youngstorget. Her er det mange sitteplasser og en avdeling med en søt kafé. Det skjer stadig noe på huset, så om du vil ta med daten hit kan det være greit å se om det er et arrangement den dagen eller ei. Når det ikke er arragement er det masse plasser man kan slå seg ned ved og nyte en kopp kakao. 

📍Youngs gate 6

Gråbein

Et steinkast fra Grünerløkka, mot Tøyen, finner du Gråbein. Dette er en stilig bar og kafé, med mye retromøbler og grønne planter. Stedet er veldig nedpå og serverer ting som toast og suppe. På onsdager har de til og med hjemmelagde vafler. 
Dette er definitivt et sted du tar med en date som vanker mye på Grünerløkka og liker skjulte skatter.Her kan du imponere med å vise til et sted som ligger nært Løkka, men som de kanskje ikke har vært på før.

📍Lakkegata 71

Nord Bjølsen

Nord er en litt mindre og lokal kafé på Bjølsen, som er veldig koselig. De lager deilig kaffe og har en god del bord for to, der en kan slå seg ned. I disken finner du et utvalg søte bakverk og litt lunsjmat som yoghurt med granola og croissant med ost og skinke. 

Vi liker å dra hit da det føles mer intimt og fordi dagens kaffe aldri skuffer. De som jobber her kan mye om kaffe, og det resulterer i en god kaféopplevelse.

📍Bergensgata 12

Fuglen

Ganske sentralt i Oslo ligger Fuglen, en kafé fylt med vintage møbler og sjarm. Stedet har beholdt originalt interiør fra kaffe- og te-butikken som holdt til i lokalet fra 1963, så det er noe eget å slå seg ned her. 

Det er flere ulike sittegrupper med klassiske godstoler, vanlige bord og barkrakker en kan slå seg ned på. Her får du et utvalg av bakevarer fra surdeigsbakeriet Kveitemjøl og kaffe med bønner fra eget brenneri. 

📍Universitetsgata 2