Jønk: Burger & shakes på Grønland

Jønk_Taran Hofvind.jpg

Tekst & foto: Taran Hofvind

Har du fått med deg den nye burgersjappa på Grønland? Som man kan se på Jønks Instagram tilbyr de et fristende utvalg av spennende burgere, milkshakes og fries, i skikkelig amerikansk stil.

Vi har tatt turen til Jønk, som nylig åpnet dørene rett ved T-banestasjonen på Grønlands Torg.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Jønk på TikTok?



Inspirert av amerikansk junkfood

Mintgrønne vegger og store neonskilt slår imot deg som en frisk pust når du kommer innenfor dørene hos Jønk. Konseptet er inspirert av den kjente amerikanske fastfoodkjeden Shake Shack, og burgerne er av typen smashburger, som er svært utbredt i USA.

En smashburger er en burger som rett og slett er most. Det vil si at burgerne presses flate når de stekes. I tråd med denne stilen serveres alle burgere hos Jønk med «dobbel patty». Altså to serveringer av kjøtt i hver burger. 

Hos Jønk får du alt fra den klassiske cheeseburgeren med cheddar, tomat og salat, til andre varianter med habanerochilli, trøffel, bearnaise og guacamole. Alle burgere kan fås med et vegansk alternativ eller med kylling, og med glutenfritt brød. Så her kan de alle fleste finne noe som passer for seg.

De har også et godt utvalg sideretter, som fries med masse digg topping, chili cheese og chicken bites. Og ikke minst flere overdådige milkshakes i mange fristende smaker. Du kan blant annet få klassikerne vanilje, sjokolade og jordbær, og mer spennende varianter med Snickers, Oreo og mango.  

En smakseksplosjon

Menyen består av mange fristelser og valget var ikke lett. Til slutt landet vi på den tradisjonelle cheeseburgeren, som på menyen heter Classic, og den mer utradisjonelle varianten Gunshot, med blant annet habanerochilli, vårløk, syltet chili, og syltet rødløk.

Som tilbehør gikk vi for Jønk Fries, en stor porsjon fries dynka i sririachamayo, aioli, parmesan og vårløk. Og sist, men ikke minst en milkshake med Oreosmak.

Cheeseburgeren sto til forventningene og var nøyaktig det man ser etter i en skikkelig junkfood-burger. Kjøttet var saftig og smakte godt av grill, salaten var sprø og dressingen var smakfull.

Utfordreren Gunshot levde virkelig opp til navnet.  Den var i sterkeste laget for undertegnede, men en herlig smakseksplosjon for makkeren min. Denne er perfekt for de som liker en skikkelig chilibombe.

Fries’n kom i en stor porsjon, og det holdt absolutt med én på deling til to. Den kan også fungere som en rett i seg selv. De var skikkelig sprø, og godt toppet med tilbehør.

Oreoshaken var en perfekt avslutning på måltidet. Den var tykk og kremet med mye smak av ekte oreo. Vi gleder oss til å teste de andre smakene utover sommeren!

Mye for pengene

Prisene er litt lavere enn hos sammenlignbare konsepter i Oslo, og porsjonene er generøse. Du får mye mat for pengene! Burgerne koster fra 110 til 135kr og tilbehøret ligger mellom 42 til 88kr. Shakene får du for 68 kr.

 Alt i alt er vi superfornøyde med det friske tilskuddet på Grønland, og det frister absolutt til gjentakelse.

📍 Smalgangen 41