I Baren

Tekst & foto: Karoline Paasche / Foto: Marcus Grünwald / Video: Gabriel Viola

Sommer og godt vær er et godt utgangspunkt for å teste ut nye uteserveringer. Samme dag som gastrobaren I Baren i Oslobukta åpnet, avla vi vårt besøk.

Den siste tiden har vi fått en smakebit på den norske sommeren her i hovedstaden, og i starten av juni fikk vi nyss om et splitter nytt spisested, diagonalt bakenfor det nye Munchmuseet i Operagata. Disse har fått god kritikk etter åpningen, og vi likte det vi så!

Usedvanlig fin beliggenhet

Denne gastrobaren har en unik fantastisk beliggenhet og ligger bare noen få meter fra havet og Oslofjorden. Utsikten var formidabel. Her kan man sitte og skue utover fjorden mens man mesker seg med god mat og drikke. Det var nesten som å spise middag på en brygge, intimt og åpent på samme tid. 

Vi er vant med kjølige kvelder, men vi satt i ly for eventuell vind fra de høye, omringende bygningene. Dessuten hang det myke pledd over stolene som man kan trekke over skuldrene for varmens og hyggens skyld.

Noen drikkemeny fikk vi ikke se, så vi ble pent nødt til å stole på kelnerens anbefalinger, og dem var det ikke manko på! Det ble fort en aperol spritz som alltid er godt i solen, og en rosa gin-variant som smakte utmerket. Utvalget her virket likevel noe tynt. Vi kom dog som nevnt første kvelden de holdt åpent, så dette er nok et aspekt som forbedres etterhvert.

Sommer og sjømat

Til forrett ble vi anbefalt friterte oksehalekroketter. Servitøren løy ikke da han sa den smelter på tungen. Mørt, fritert oksekjøtt med sennepsmajones er ingen dum idé. Frityr er en behandlingsmåte som kan være kinkig å mestre, for det kan gå skeis. Men disse kokkene later til å vite hva de driver med. Det eneste som var feil var at vi bestilte for lite av denne forretten! Ingen av oss hadde smakt dette før, så det var spennende å smake noe ‘litt spesielt’ for første gang. 

I Baren har etter kort tid skaffet seg et rykte for å være flinke på skalldyr, i tillegg til noen utenlandske favoritter. Til middag bestilte vi derfor reker og blåskjell som vi har hørt mye bra om. Begge deler var ferske og fine, og akkurat så gode på smak som sjømat skal være. Ved siden av fikk vi foccacia og fries, og heldigvis våtservietter. For oss er det et hyggelig sommertegn og en fornøyelse i seg selv å pille reker. Det blir ikke mer sommer enn det!

Vi ankom dessverre litt sent, så vi rakk faktisk ikke å spise dessert før kjøkkenet stengte, så vi avsluttet heller med et glass musserende vin. Det slo tross alt godt an det også. Alt i alt har de satt sammen en kul meny med litt annerledes retter, men som likevel fremstår klassisk og med en god variasjon. Verten kunne fortelle at de har brukt lang tid på å utvikle menyen og det vises. 

Kudos til personalet

Én ting de utmerket seg på er at de har et flott personale og god kundeservice. Den var genuin og ikke påtvunget som på mange andre steder. Atmosfæren var behagelig og uformell, akkurat som vi liker det. De tok seg godt av oss og spurte opptil flere ganger om alt sto bra til. Det er ikke mange steder vi har vært ute å spist ved som har så høy kvalitet her. Dette skal de ha kudos for. 

Vi er storfornøyde og anbefaler å teste ut denne gastrobaren om du skulle befinne deg i området i sommer. Får du samme service som oss, blir nok dette en ny favoritt. 

📍Operagata 67