Amazonia by BAR på Tjuvholmen

amazonia_1.6_Karoline4.jpg

Tekst & foto: Karoline Paasche

Amazonia by BAR har erstattet solrike og populære BAR Tjuvholmen. Nå er maten latinamerikansk og lokalene langt mer eksotiske.

I forbindelse med gjenåpningen av byen måtte vi besøke nyåpnede Amazonia by BAR. På veien ned mot Aker Brygge ble vi forbauset over så mange som var ute. Det tar nok litt tid å venne seg til, men du kan tro det var et herlig syn! Endelig åpner byen vår igjen.

Altså, hvor skal man starte? Om vi var utsultet på kultur og uteliv eller om alt sto til forventningene våre, vites ikke. Kanskje en kombinasjon av de to. Men tre ord oppsummerer følelsen vi satt igjen med etter noen timer til bords, “For en kveld”.

Terra cotta og eksotiske vibber

Inngangen omringes av store, eksotiske planter. På alle bord satt det oppstemte, blide og sultne gjester. Lyden av småprat og latter bar over hele området, og bidro til en ekstra fin stemning. Har du flaks, får du plass på uteserveringen. Bordene ute kan ikke forhåndsbestilles og alle opptatt da vi ankom klokken syv en mandag ettermiddag.

Heldigvis er det vel så fint inne, og skuffelsen over ikke å ha fått plass utenfor forduftet sporenstreks. Restauranten har en utmerket beliggenhet rett ved vannkanten, men utpå kvelden kan det blåse opp og bli kaldt når solen går ned. Sånn er Oslo, på godt og vondt.

Da er det fint å kunne trekke inn i det varme lokalet, både temperatur- og fargemessig. Veggene er malt i terracotta-nyanser og belysningen er dunkel. Det store rommet har stoler i blått rundt solide bord i marmor, og flere grønne planter som går igjen. De eksotiske vibbene plukkes opp igjen videre inn i restauranten også. Grønne planter rammer inn baren, og lysekronene ser ut som palmetrær. De mønstrede flisene på gulvet minner om syden og sommer. Detaljer i brunt, grønt og gull knytter det sammen til en gjennomført ‘look’. Vi skulle likt å bli kjent med interiørarkitekten deres! 

Når man kommer inn, er det imidlertid den sentrerte baren som fanger blikket først. Den gjør mye ut av seg. Flasker med diverse innhold står på fat i gullfargede stativ oppover veggen. Her tryller bartenderne frem nydelige drinker, den mer imponerende enn den siste. Vi nøt noen av de og bestilte litt forskjellig for å prøve oss frem, og muligens finne en ny favoritt. Martinien falt spesielt i smak!

Latinamerikanske smaker nydelig servert

Deres nye matkonsept er sterkt inspirert av den latinamerikanske delen av verden. Vi bestilte flere retter og delte mellom oss. Vi fikk servert mini tacos, både vegetar og med løvtynne biffskiver og annet snadder. Vi lot oss også friste av Tiradito - en peruansk sashimi bestående av tynne skiver rå kveite, med pasjonsfruktsaus og reddiker. 

Vi bestilte også en ceviche med laks, ertepuré, leche de tigre, croudité og peanøtter. Søtpotetfries servert med parmesan og rosmarin måtte vi også ha. Sist men ikke minst testet vi husets hjemmelaget guacamole med tortillachips. Alt var pent dandert og i flotte farger. Dette er en type mat som øynene og smaksløkene blir glade av, både sunt og godt.

Rå fisk er altså mer enn bare sushi! Inspirert av det latinamerikanske kjøkken overrasker de med mye digg og sommerlig mat. Servitørene opplevdes noe stresset, og som en følge av dette var ikke oppfølgingen av bordet vårt helt i toppklasse. Hadde vi fått kontakt alle gangene vi prøvde, ville vi ha bestilt mer.

Maten har vi ingenting å utsette på. Alle lovordene fra menyen ble overholdt, men porsjonene er fryktelig små. Vi bestilte riktignok fra alternativene under “smaller”, men det får da være grenser. Vi endte opp med å måtte bestille flere ganger, og kunne ikke huske sist vi hadde fått så “lett” mat. Samtidig var det en god forandring og ikke være stappmette etter et restaurantbesøk. Her bør du altså enten belage deg på å betale en del for å bli mett, eller eventuelt ikke ankomme skrubbsulten.

📍Bryggegangen 6