Fatty Patty: Smashburger og biljard på Frogner

En klassisk cheeseburger fra Fatty Patty på Frogner.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Vi har testet ut Frogners nye burgersjappe, som kan by på mer enn bare smakfull mat!

Her kan du få alt fra smashburger til vin og biljard på menyen!

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Fatty Patty på TikTok?


Velkjent amerikansk burger

I starten av oktober åpnet Fatty Patty dørene. Lokalet er enkelt innredet, men lysekronen i taket er en morsom kontrast til resten av stedet. Store vinduer gjør at spiseopplevelsen blir lys og luftig, her kan du også nyte utsikten til forbigående mens været går sin gang.

Her har de fokus på den amerikanske smashburger-varianten, som den siste tiden har tatt over flere burgersjapper i Oslo. Navnet kommer fra at burgeren i en kjøttbolleform rett og slett moses på grillen.
På menyen har de fem ulike burgere, hvor du kan velge mellom enkel (90g) eller dobbel (180g). De har så klart den klassiske cheeseburgeren, samt  en vegetar-variant på 113 gram. 

Selv om stedet har et hovedfokus på hamburger, har de også vanlige fries (40 kr). På menyen er det i tillegg et lite utvalg av to ulike fries, vanlige fries til 40 kroner og Fatty fries. Sistnevnte kommer med Fatty Pattys egen dressing til 65 kroner. Tre ulike dip-varianter er også mulig å velge mellom, til 20 kroner. 

Eksperimentér med ‘add ons’

Vi spiste en vanlig, plain cheeseburger (135 kr) og en vegetarburger (160 kr) med en grei mengde cheddar (25 kr) som add on. Burgerne var begge saftige, og falt i god smak hos oss. 

Vegetarburgeren var av beyond-kjøtt, så ingen tegn til grønnsaker å se der! De er ikke veldig store og er derfor et perfekt måltid dersom du ikke er kjempesulten, men trenger noe raskt og digg.

Prisene på burgerne varierer fra 125 til 175 kroner. Du kan selv tilpasse burgeren ved å legge til ‘add ons’ fra menyen, til en ekstra penge. Her er det nok mange nye smaker å teste ut, har du for eksempel prøvd spicy ananas på burger? 

Er du av typen som holder deg unna ananas på burgeren er det andre mulige valg, som pickles sweet’n hot, løkringer og blåmuggost, eller litt vanligere varianter som cheddar, rødløk og bacon.

Biljard og vin med vennegjengen

Ser du på det nyoppførte skiltet utenfor Fatty Patty legger du kanskje merke til at det står «Smashburger and wine». Her får du et utvalg av både rød- og hvitvin, hvor 10cl koster 90 kroner og 15cl koster 130.  På toppen av det hele er det er det plassert et vinskap ved disken, med et utvalg fra Bordeaux, Burgund og USA, priset fra 800 kroner og langt oppover.

Mange forbinder kanskje et burgermåltid med en øl, så selv om stedet har fokus på vin kan du også nyte ulike Frydenlund på tapp, fra 65 til 150 kroner. Det er også en rekke øl og sider på flaske fra 130 til 495 kroner.     

Hvis du først tar deg turen hit, må du også få sikret deg en runde biljard med vennegjengen. Biljardbordet finner du i et lite skjult rom innerst i lokalet, så her kan man få opp konkurranseinstinktet uten forstyrrelse fra andre gjester eller motsatt. Her er det altså lagt opp til både mat og moro, noe som sjeldent slår feil!

Da vi tok turen innom Fatty Patty var stemningen rolig, og vi var faktisk de eneste som var der. Selv om maten var god, håper vi på litt bedre sosial stemning dersom vi drar dit igjen. De holder åpent mandag til fredag fra 15-22, lørdager fra 13-22 og søndager fra 13-20.

📍Bygdøy allé 62