Anbefalte takeaways ved osloparker

Tekst: Karoline Paasche / Foto: Marcus Grünwald

Nå er sommeren her og vi kan igjen begynne å trekke ut i parkene. Hva passer vel bedre enn takeaway-mat til piknik på finværsdagene?

Her får du en liste over våre takeawayfavoritter i nærheten av noen kjente og kjære osloparker, slik at du kan stille forberedt til utesesongen. 

Frognerparken: Burger, pizza eller sushi?

Det lar seg ikke gjøre å skrive om osloparker uten å nevne Frognerparken. Absolutt en perle, men langt ifra skjult. Hit kommer 1,5 millioner besøkende hvert år og de fleste nyter parken under sommermånedene. 

Vigelandsparken er på 320 mål og enorm. Derfor vil de nærmeste restaurantene variere etter hvilket område du er i. Vi tok utgangspunkt i delen nærmest Colosseum, så gangavstanden var kort til å hente mat fra disse restaurantene.

Kverneriet: Byens beste burger?

Disse er rågode på burger, rett og slett! Vi ville tatt med oss en Umami med parmesan crisp, løk-chutney, champignon, bakte tomater og chilimajones. Sammen med tykke, store og sprø fries. Umami betyr “god smak” på japansk, og navnet kunne ikke passet bedre! 

Det kan bli litt grisete, så det kan være lurt å ha våtservietter tilgjengelig. 

📍Kirkeveien 64 B

Il Colosseo: Nydelig parmapizza

Denne fransk-italienske restauranten er verdt å rose. De får konseptet med å kombinere mattradisjoner fra to ulike land til å fungere veldig godt. Her får du både crêpes, speketallerkener, pasta og pizza. Her har undertegnede blant annet spist oslos beste franske løksuppe, og vi håper at den kommer tilbake på menyen til høsten. Lokalet er intimt (les trangt), men romantisk, og passer fint for en date når de åpner for mer enn bare take-away igjen. 

Her kan vi anbefale en parmapizza med rød tomatsaus, fersk mozzarella, parmaskinke, ruccola, ristede pinjekjerner, parmesan og olivenolje. Bunnen er “crispy” og tynn, akkurat som vi liker den. 

📍Sørkedalsveien 3A

Majorstuen Sushi: Rimelig og godt rykte

Flere hevder at Majorstuen Sushi har byens beste sushi. Vi har vært her før, og ble positivt overrasket. Om det er byens beste er smak og behag, men det vi kan si med sikkerhet er at sushien her er rimelig sammenlignet med andre sushisteder i dette området. Du får mye mat for pengene! De har mye snadder på menyen som dekker det meste av veggen inne i restauranten.

📍Bogstadveien 53

Sofienbergparken: Sushi eller noe ‘lett’

Dette er en koselig og frodig liten park, plassert midt i smørøyet av Grünerløkka og deres handlegater. Den umiddelbare nærheten til byen gjør denne parken til et flott møtested for en liten matbit.


Sofienberg Sushi og Wok: Perfekt parkmat

Denne restauranten synes vi utmerker seg på både kundeservice og god sushi. ‘Dagens sushi’ faller nesten alltid i smak. Dette er perfekt parkmat, og spesielt nå for tiden som man er enda mer påpasselig med ikke å ta direkte på maten man spiser.

📍Toftes Gate 59

Munchies: Burger med blåmuggost

Munchies er kongen av ‘comfort food’. Her faller oftest valget på en klassisk burger med cheddarost, salat, tomat, løk, og selvfølgelig fries. Det er mye som frister på menyen. Vi anbefaler burgeren med blåmuggost sammen med ‘loaded fries’. En 100% vegansk nyhet med fries toppet med vårløk, stekt løk, srirachamajones og “magiske krydder”, hva nå enn det er. 

📍Thorvald Meyers gate 36A

Crêperie de Mari: Godt og ‘lett’

Crêpes er mer enn bare pannekake med nutella. Hos trivelige Crêperie de Mari får du lunsjretter basert på den franske lefsa. Vi liker godt varianten med kyllingbryst, grønn pesto, avokado, mozzarella og balsamico. God, lett og fargerik vårmat!

📍Thorvald Meyers gate 63-67

Tøyenparken/Botanisk hage

Det er lite som slår å sitte i bakken i Tøyenparken og meske seg med god mat i godt selskap. Parken ligger et lite steinkast fra Botanisk hage med mange fine kroker, planter å utforske, og ikke minst fine gressflekker å nyte noe godt å spise. 

Anatolia: Autentisk tyrkisk

Anatolia er en anerkjent tyrkisk restaurant med gode anmeldelser, opptatt av autentiske og historiske matretter. Hvorfor ikke “spice” opp parkturen med litt tyrkiske smaker? Her har du mye å velge i, fra salater og lammespyd til köfte og kebab. 

📍Økernveien 9

Grådi: ‘Vann i munn’ [Stengt permanent]

Denne nabolagsrestauranten er manges “go-to” for frokost, brunsj og lunsj, men de byr også på middagsretter. Det betyr at uansett når på dagen du skal i parken, kan du bestille deg mat herfra. 

Helgen blir litt ‘ekstra’ med måltider herfra. Menyen er lang og består av slagere som gir oss vann i munn. Egg benedict, fyldige sandwicher, fluffy pannekaker, avocado toast, og ikke minst god kaffe. 

📍Sørligata 40 B

The Golden Chimp: Håndlagede dumplings

Disse åpnet i 2017 og driver i all hovedsak med håndlagde dumplings. Vi lar oss oftest friste av sommerruller og kongekrabbedumplings.

Her skal man kunne oppleve japansk og kinesisk kultur gjennom mat, drikke, musikk og atmosfære. Vi gleder oss til å få en totalopplevelse, men enn så lenge får vi klare oss med takeaway. 

📍Heimdalsgata 37

God parkheng eller piknik!

Vi oslofolk er vant til at været generelt er vanskelig å forholde seg til. Så pakk med deg godt med tøy, selv om det er fristende å gå i litt tynnere klær. Vi anbefaler et teppe å sitte på (gjerne vanntett da bakken i parker ofte er fuktig), en varm genser og et pledd til å ha rundt seg om timene går raskt og det blir kaldere underveis.

For ordens skyld! Vi plukket ut steder å hente takeaway fra på forhånd, men vår fotograf fikk hente mat hos noen av de aktuelle aktørene til å ta bilder.