Guacamole: Ny meksikansk på Aker Brygge

Fargerik mat til et fargerikt lokale.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Restauranten åpnet nylig dørene på Aker Brygge, og skiller seg likevel litt ut fra naboene i det populære området. 

Taco, nachos, burritos og quesadillas har Guacamole å by på, og det i en litt  mindre stiv stil enn ellers på Aker Brygge. 



Fargefryd for øyet

Det lille lokalet rommer ikke flere enn tolv plasser, men interiøret gir en åpen og velkommen følelse i det du går inn døra. Hvis det er fullt, er det heldigvis en uteservering du kan nyte.

Meksikanske farger henger i både tak og på vegger. Alt fra regnbuelogoen til pinjataen i regnbuens farger. 

Dersom du tenkte det kanskje hørtes ut som for mye farger, kan vi betrygge deg med at det tvert imot er det som gir plassen liv. 

Med de meksikanske fargene kommer naturligvis også en meksikansk meny, og vi testet noen ulike retter fra den. 

Smaksbomber og hjemmelaget tortilla 

På menyen var det mye vi lot oss friste av. Man kan trygt si at det var de hjemmelagde tortillachipsene som vi så mest av på menyen - det med god grunn! 

Her hadde man valget av tre ulike tacotyper, alle med kjøtt. Du får tre taco til 185 kroner. For avokadoelskere er det en egen seksjon som heter Avocado Lover. Velg mellom tre ulike retter, alle med både hjemmelagde tortillachips og guacamole. 

Vi testet ut Guacamole Clasico (140 kr) med tortillachips og guacamole, samt Nachos Locos (210 kr). Til den var det mulig å legge til enten marinert kylling eller pork carnitas til 65 kroner. Vi benyttet oss av muligheten og la til sistnevnte. I tillegg testet vi også ut en Chunky Quesadilla (155 kr).

Etter å ha smakt guacamolen, hadde vi heller ikke kalt plassen for noe annet! Retten Nachos Locos var en smaksbombe i munnen, og vi ble overrasket over mengden vi fikk servert. Quesadillasene føltes litt tamme, og kunne gjerne hatt mer fyll. Den kom heldigvis med tre spennende dipper som la til på opplevelsen. 

Er du tørst på litt eksotisk drikke, har de også noe meksikansk øl å by på til 98 kroner. I tillegg til klassikeren Corona har de også Guzman Gonzalez. Du kommer kanskje heller ikke foruten tequila hvis du først går for meksikansk. Her faller valget mellom Sierra Antiguo Anejo (85kr) eller Patrón Anejo (115 kr). De har også Jarritos i forskjellige varianter eller Cola (49 kr).

Lang lunsj, kjapp middag eller takeaway 

Vi kommer gjerne tilbake for tortillachipsene og guacamolen! 

På grunn av lokalets størrelse og den avslappede atmosfæren, passer nok Guacamole best for en kjapp tur innom, en lunsj eller en uformell middag. Det er også mulig å bestille takeaway.

Størrelsene på bordene tilsier at det passer best for en duo. Så å ta med seg hele vennegjengen for å spise innendørs, er nok ikke dette den beste plassen. Det er så klart mulig dersom man vil sitte tett. Uteserveringen derimot, passer nok godt på en varm dag! 

Guacamole er åpent fra mandag til fredag klokken 11-21, og lørdag klokken 14-21. 

📍 Fjordalléen 16