Göteborg: Kafe, bar og snus

Hos Göteborg kan man få både kaffe, et glass øl og en snus i leppa.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Et nytt konsept har inntatt byen. Göteborg  er en type kafe hvor man lager og kjøper snus. Ja du hørte riktig, dette er ikke stedet med fokus på boller eller brunsj.

Dette ble vi nysgjerrige på og måtte sjekke ut den nye snakkisen i sentrum.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Göteborg på TikTok?



Lag din egen snus og kurs

Göteborg er noe midt imellom butikk, kafe, bar og lounge. På menyen finner du kaffe, et utvalg lokalbrygget øl, vin, og altså snus. Bordene er utstyrt med avfallsbokser for snus, typ som et lukket askebeger.

Det er mulig å lage sin helt egen snus til 89 kr. Da kan man velge om man vil ha snusen løs eller i porsjon. Så får man tilsette de smaksoljene man ønsker, og blande sammen til din helt egen blanding!  

Utvalget av snus strekker seg lengre enn hva man finner i den tradisjonelle dagligvaren. Her er de først ute med nyheter, og de tilbyr utvalgte produkter man ikke får tak i andre steder i Norge.

Snusmenyen tilbyr også et eget snuskurs (299kr). Kurset tar deg gjennom historien bak snusen som starter med Cristoffer Columbus, du får vite om myten om glass i snus var sann, og hvorfor porsjonssnusen ble oppfunnet på et gamlehjem. Til slutt får deltakerne lage sin egen snus. 

Stereotypier og romslig lokale 

Lokalet er veldig romslig. Stedet har et unikt design hvor balansen mellom studiekafe og barkonsepet er godt balansert. Det er veldig kult designet. 

Når man kommer inn ser det ut som en vanlig kafe, med behagelige møbler og en kul stil. De har et gjennomgående tema med mørkeblå farge, og dyreskikkelser inspirert av Oslos stereotypier på veggene. Du vil blant annet møte på en hipster-bjørn og en “twerkende” sau. 

Lenger inn i lokalet finner du en hvit sofagruppe under et stort takvindu, med en dus varm farge på veggen. Noen blå designerstoler er samlet langs et speil som dekker hele veggen.

Rundt hjørnet finner du en mer “studielignende” atmosfære. Veggen er godt utstyrt med stikkontakter og belysningen er skapt for intenst arbeid. Alt er hvitt, unntatt en rosa vegg som skaper enorm kontrast.

Fremtidsplaner

For øyeblikket er det ikke noe servering av mat, men de forteller at det har de planer om å få i framtiden. Per i dag er det mulig å ta med seg egen mat når man sitter og studerer der. Men ikke drikke, det må kjøpes der og det er kjøpsplikt for å bli sittende. 

Bak en dør der det står “ingenting å se her” er trappenedgangen til et rom som skriker dansing. For øyeblikket er det kun mulighet til booking av arrangementer der.

📍Kirkegata 32