Café Laundromat: Kafe og mat fra morgen til kveld

Hos Café Laundromat på Bislett i Oslo er det ofte mye mennesker, uansett når man besøker de i løpet av dagen.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Visste du at klesvasking og kafe kan kombineres, selv i Norge? Midt i en passe travel gate ovenfor Bislett stadion, ligger en kafe du mest sannsynlig ikke har opplevd maken til i Oslo før. 

Dersom du vil på et vanlig kafebesøk, eller prøve ut noen av de unike konseptene denne kafeen byr på, er det bare å hoppe på 18-trikken. 



Bibliotek og vaskerom (!)

Ikke langt fra Bislett holdeplass kommer du inn i et stort og fint lokale, med god takhøyde og store vindusflater. Det er både vanlige bord med stoler, og litt lengre inn, en sofa. Det er urbant og avslappet, ofte med mange på besøk fra tidlig til sent. Enten de studerer eller arbeider tidligere på dagen, eller møter venner og koser seg med mat og noe godt i glasset utover ettermiddagen og kvelden.

Gjemt på baksiden av spisende gjester, befinner det seg et rom med flere vaskemaskiner og tørketromler i retro stil. Med knæsj gule og pastellgrønne maskiner minner det litt om et amerikansk 70-tall. For 50 kroner får du vaskemaskinen til å kjøre, og for 40 kr kan du tørke klærne dine. I mellomtiden kan du ta deg en god skive avokadotoast, eller noe annet fra menyen. 

Her har de også et bokhjørne med over 4000 bøker. Selv hevder de å være et av de største bibliotekene i Oslo. Av bøker finner du ulike sjangere som klassikere, kunstbøker, encyklopedier og gamle tegneserier. For å låne bøker trenger du ikke et medlemskap eller noe bibliotekkort. 

Forskjellig mat hele dagen 

De har både frokost-, lunsj- og burgermeny som serveres fra kl. 10 til 16. På frokost- og lunsjmenyen er det en rekke utvalg av egg, pannekaker og sandwicher, fra 98 kroner til 182 kr. Burgermenyen byr på et spennende utvalg av biff, falafel og halloumi, fra 186 kr til 194 kr. Vi bestilte blant annet fries til 69 kr, og opplevde å få mye for prisen. Vi gikk også for en en chicken pesto sandwich til 182 kr. Maten både så bra ut og smakte godt! 

På ettermiddagen fra kl. 15 kan du også bestille fra pizzamenyen. Her kan du velge mellom blant annet Capricciosa (hakkede tomater, skinke, mozzarella, sopp og artisjokk), Quattro Fromaggi (mozzarella, gorgonzola, cambozola og camambert på tomater med olivenbase) og Picante (hakkede tomater, mozzarella, pepperoni, chorizo, rødløk og jalapeno).

I tillegg kan du velge mellom chevresalat, scampisalat og cæsarsalat hele dagen, og på fredager er det tacofredag fra kl. 16.

Noe godt i glasset

Åpningstidene for Cafe Laundromat er mellom tidsrommet 10:00 til 01:00 hver dag, og det er stort sett en del på besøk. Når restauranten stenger kl. 22:00 er du fortsatt velkommen, men kanskje har stemningen rukket å gå litt fra middag til fest? Du får i alle fall servert alt fra øl på tap og i flaske, til vin og ulike drinker.

Hvordan stedet kan benyttes hele dagen liker vi veldig godt, men det skal sies at servicen er vi ikke alltid like godt fornøyd med når vi er på besøk.

📍Underhaugsveien 2