Mano Pizza: Pizza på en meter

Kan en pizza bli for lang?

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Vi er ikke ukjent med å teste ut nye pizzasteder i Oslo. Det meget hippe pizzastedet Mano på Frogner, kommer med en rosa tråd og napolitansk pizzatradisjoner. Vi har sjekket det ut!

Pizzaen her er lang, ulikt noe annet sted i byen. Du kan bestille en hel meter med pizza, på ekte. Barndomsdrømmen har kommet til virkelighet! 

Byens lengste pizza

De har selvfølgelig matchende lange takeaway bokser på én meter, så du blir lagt merke til om du kommer gående med din meter lange pizza! Sitter du i restauranten vil ‘metern’ bli bordets midtpunkt, og man kan lett dele og kose seg. 

Om du bestiller en pizza på én meter, får man to pizza på 50cm. En standard pizza her er 25cm, så du kan altså ha fire forskjellige pizzaer eller smaker. Men du må ikke kjøpe en meter! Du får vanlig pizza på 25cm, som er firkantet. De har naturligvis også pizzabokser til de vanlige pizzaene.

Deigen er laget på på tradisjonelt napolitansk vis, selv om utseende ikke oppleves like tradisjonelt. Den hviler minst ett døgn, og strekkes ut for hånd, så det er ikke noe tull. Bunnen er god og verken spesielt tynn eller tykk. Det er det vi forventer av en vanlig pizza, ikke mer eller mindre.

Selve menyen er stor og det er mange smakskombinasjoner her. De har også to veganske alternativer, som er fint å se. På menyen finner du 19 forskjellige varianter, i tillegg til ‘Månedens pizza’ og ‘Månedens meter’. De har også litt småmat man kan få ved siden av som caprese, oliven, og et variert brett med ost, kjøtt og småsnacks.

Ikke helt der oppe 

Vi prøvde oss på to pizzaer, og fikk 50cm med pizza rett fra ovnen. Det var kort ventetid og vi fikk mat etter bare 15 minutter. Vi kunne se hvordan kokken tilbredte pizza rett bak disken, og forventningene steg i takt med sulten.

Vi gikk for en rød pizza og en hvit pizza. En rød Verde Ortolana med ovnsbakt aubergine, squash, paprika, basilikum og mozzarella. Vi valgte denne fordi bakt aubergine kan være en skikkelig smaksbombe, om det blir tilbredt riktig. Vi følte at de ikke traff spikeren helt på hodet her. Den smakte lite og overbakt.

Den hvite Patate med potetskiver, rødløk, to typer mozzarella, rosmarin og orginalt blåmuggost, som vi tok vekk. Allikevel var det denne vi likte best. Her kan det hende vi saboterte for oss selv med å ta av blåmuggosten, men undertegnede har vanskeligheter med å spise akkurat blåmuggost... Vi tror at pizzaen nok er best i sin orginalform. Vi toppet den med litt mer salt og olivenolje som vi hadde på bordet, og det gjorde susen.

«Jeg liker bare ting om de er rosa» 🎵

Skandinavisk design blandet med et gjennomgående dus rosa gjør stedet trendy, og ikke minst bildevennelig. Selv om lokalet ikke er så stort er det et hyggelig og fint sted å sitte. Her er det rosa, hvitt og lys eik hele veien.

Det overrasker ikke oss om du møter noen av Oslos influensere her for både pizza og bilder. De har selvfølgelig rosa pizzaesker som matcher lokalet, og artige figurer på disse som tilhører konseptet. Kult!

Alt i alt er stedet et fint pizzaalternativ på Frogner. Om det er flere som skal ha pizza er det gøy å kunne bestille en meter med pizza, og menyen har noe for enhver smak. 

📍Frognerveien 2