Fun Kitchen

Ceviche coconut lot vi oss imponere av.

Ceviche coconut lot vi oss imponere av.

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Nylig åpnet den nye restauranten og utestedet Fun Kitchen. Vi sjekket ut deres uteservering sammen med mat som sjeldent tilhører hverdagen.

En gammel nedlagt bensinstasjon har blitt grønn og frodig! ‘Den beste gatematen i Peru’ og deilig ceviche var noen av godbitene vi fikk smake på her, bare rundt et hjørne fra Bogstadveien.

Frodig atmosfære

Etter en real oppussing gikk lokalet fra å være en nedlagt bensinstasjon, til å bli en moderne restaurant og utested med frodig uteservering. Uteområdet er rammet inn av friske, grønne hekker. Deler av hekken er kuttet ned slik at mer lys kommer inn, og at nysgjerrige sjeler kan speide på forbipasserende eller gjestene.

Fun Kitchen klart å kombinere det sofistikerte og vakre sammen med en avslappende stemning. Med vinglass og roser plassert på noen av de sorte bordene, klarer de å pynte opp uten bruk av hvite duker.

Musikken som spilles er en slags funky saksofon-pop. Den gjør at man kan danse litt i stolen, eller bare ha en rolig samtale med det i bakgrunnen. Sammen med de grønne plantene og varmelampene, kan man få følelsen av å være i mer sydlige deler av Europa. 

Over oss er det store parasoller med varmelamper. Disse varmer mer enn nok på denne junikvelden.

Cevichen må prøves

Med et ekstra godt øye for de varme månedene, har Fun Kitchen dedikert en egen del på menyen til kalde retter. Disse passer godt til en varm sommerdag, hvor det siste man orker er et glovarmt måltid. Så disse kan være et alternativ til deg som er åpen for å skifte ut den faste salaten. Men om du holder fast på den grønne retten, sjekk ut vår artikkel om Oslos beste salater.

På dette tidspunktet har restauranten sju kalde retter, hvor prisen er 175 til 195kr. Porsjonene er ikke så store, så om du tenker middag vil vi anbefale deg å bestille mer enn én ting. 

Av de kalde rettene spiste vi ceviche coconut, hamachi tiradito, lobster taco shell og tiger’s prawns maki. En av rettene som var spennende og veldig kult servert, var cevichen. Å spise norsk laks, ananas, sprø søtpotet, løk og kokosnøttmelk rett fra en ekte kokosnøtt lagt på isbiter, det var kult! Ikke bare tar den seg godt ut på bilder, men smakene er verdt å prøve!

Sammen med maten prøvde vi også noen av drinkene, alle i friske farger. Noen er søte, mens andre heller mer mot frisk og bitter. Favoritten ble Red Sparrow. Som en selverklært cosmopolitan-elsker, passet den perfekt til undertegnede. Smaken minner om et godteri fra smågodthylla, på en god lørdagskveld-måte. Kanskje noen av dere finner ut hvilket godteri det er, og kan gi oss ro i sjelen?

‘Den beste peruanske gatematen’

Flere av elementene i menyen bærer preg fra Sør-Amerika, og nærmere bestemt Peru. Det er ikke så rart, da kjøkkensjef Christian Villegas er peruansk. Ved å blande peruanske ingredienser sammen med ulik fransk mat, fant han det han var ute etter.

– Dette er den beste gatematen du får i Peru! sier restaurantsjef Stephanie Robles, som også er fra Peru. 

Retten hun sikter til er Chicken Hovelsrud Anticuchos. De marinerte kyllingbiter på grillspydene er så saftige, at vi sluker dem i oss selv om magen begynner å bli full. For utenom anticucho sausen, som smaker nydelig med kyllingen, får man ikke med noe annet tilbehør. Retten kan derfor fungere som snacks eller sammen med andre retter. 

Selv om mye av inspirasjonen til kjøkkensjef Villegas er hentet fra Peru, finner man også retter assosiert med andre verdensdeler. Shitake Dumplings fylt med risotto og japansk sopp har en rund og deilig smak. 

Likevel var det én rett som ble den klare favoritten rundt bordet. Scampi Tempura Bao gir deg akkurat det du håper. Fritert scampi i bao-brød. Blir fritert scampi noen gang feil? Det er det i hvert fall ikke her. Ikke overraskende sier servitøren at denne retten er en av de absolutt mest populære. Krønsji scampi, perfekt sterk saus som gir lett prikking i halsen.

Psst! I løpet av juli vil restauranten samarbeide med en lokal gård. Med gårdens økologiske grønnsaker vil Fun Kitchen lage en ny meny, hvor grønnsakene og vegetariske/veganske retter vil få større fokus.

DJ og utested

Litt utpå kvelden går Fun Kitchen fra å være en fresh og frisk restaurant, til å bli et lunt og hipt utested. Her kan man meske seg i utallige drinker, fulle av farger og fresh garnityr. På deres instagram legger de ut informasjon som hvilke dj’er som spiller. 

Åpningstiden er tirsdag til torsdag klokken 16-24, fredag og lørdag fra kl. 12-3. 

📍Hegdehaugsveien 31