Frogner kino

frogner kino.jpeg

Av Live Johanna Øverhaug

I kinokafeen strømmer det myk jazz ut av høyttalerne, og det er tett med folk som skal ha seg en espresso eller et glass vin til filmen. Den elegante og koselige kafeen er det perfekte stedet å møtes før visningen, eller diskutere filmen over et glass etterpå.

Frogner kino gjenåpnet i oktober i fjor, etter å ha vært stengt i flere år. Stedet kunne endt opp som et parkeringshus eller butikk, men ble i stedet restaurert. Nå har kinoen blitt pusset opp slik den så ut første gang den åpnet i 1926. I kinoens eneste sal er taket overstrødd med stjerner og rommet er inspirert av Akropolis i Athen. Her viser de både nye filmer og retrofilm, for eksempel på klassikermandag hver uke. Kinoen viser ikke reklame, så det gjelder å komme presis til filmvisningen!

Frogner kino er perfekt for deg som ønsker en kinoopplevelse som gir noe mer enn filmen i seg selv. Det ikoniske lokalet oser av stemning. Et ypperlig sted for en romantisk date eller en sofistikert kveld med gode venner. Kinoprogrammet finner du her.

Adresse: Frognerveien 30, 0263 Oslo

Les om flere kinoer her: