Gimle kino

IMG_9787 (2).JPG

Av Live Johanna Øverhaug

Det er noe med de stedene hvor du føler du har gått inn i en tidsmaskin idet du åpner døra. Gimle kino er et sånt sted. En av Oslos eldste kinoer er en staselig innredet liten tidskapsel. Likevel er atmosfæren avslappet, og her er det både plass til kulturinteresserte kunstfilmentusiaster og kinogjengeren som foretrekker mer mainstream filmer. På Gimle kino er det ingen som ser rart på deg om du kommer i finblazeren - eller favoritthettegenseren.

På Gimle har de egen barista, og kinoen er derfor et perfekt sted å nyte søndagskaffen til en formiddagsfilm. I baren får du også kinogodteri og popcorn, samt et godt utvalg alkoholholdig drikke. Inne i salen er det bord mellom alle setene, noe som gjør det enkelt å ha med sg drikke inn i salen. Det passer for eksempel perfekt å dele en flaske vin med kinokameraten/daten.

Selv om Gimle kun har én sal, er det stor aktivitet på kinoen. I tillegg til en del av de mest populære filmene, viser de også en del filmer om kunst og klassisk musikk. En gang i måneden viser de også direktesendt opera!

Gimle kino har fått navnet sitt etter området på Frogner. Men visste du at Gimle er navnet på en vakker sal i norrøn mytologi? Det passer ganske godt til Gimle kino, synes vi.

Adresse: Bygdøy allé 39, 0265 Oslo

Les om andre kinoer her: