BonBon Oslo

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen / Foto: Marcus Grünwald

Kafeen og crêperiet BonBon satser på ferske crêpes, belgiske vafler og (snart) amerikanske pannekaker i Bjørvika. Stedet åpnet nylig og deler fristende bilder av sine crêpes på Instagram, så vi lot oss friste! Enten du vil ha en lunsj eller en dessert, finner du mye spennende her.

 

Salt crêpe & søt vaffel

Valget vårt falt på en crêpe med mozzarella, pesto, ruccola og tomat, og en belgisk vaffel med nutella og fersk jordbær. I tillegg bestilte vi to kaffe latte med havremelk. Maten ligger på cirka 100-140kr per rett, som står i stil med mengden mat.

Vår klare favoritt var crêpe med mozzarella og pesto. Det var en godt balansert rett, med litt mer mat enn den søte vaffelen vi valgte. Dette er nok veldig smak og behag. Om du er glad i nutella og det søte, vil det nok falle i smak med en belgisk vaffel. For oss ble det derimot litt vel mye søtt.

Både crêpe og belgisk vaffel kan du få med forskjellig topping. De deles i to kategorier, enten søtt eller salt. Det betyr at vi også kunne valgt crepe med søt topping og vaffel med salt topping, altså omvendt.

Det er litt forskjellige ting du kan velge mellom, men du har foreløpig flest alternativer når det kommer til deres crêpes. Salt crêpe med kylling, og en søt med mascarpone og dobbel jordbær har vi lyst til å prøve neste gang. Blant vaflene ble vi også fristet av en salt variant med laks og avokado, eller en søt med vaniljekrem, blåbærsyltetøy og ferske blåbær.

Trendy nabolag

I det moderne strøket Bjørvika ligger kafeen ut mot gata, og har utsikt mot Barcode. BonBon Oslo har nye og freshe lokaler med en enorm takhøyde. I midten av creperiet ligger stasjonen der de lager og steker ferske pannekaker og vafler. Det finnes noen sitteplasser inne, både vanlige bord og bar seating ut mot gata. Foreløpig har de kun takeaway og man kan ikke være så mange i lokalene om gangen, men de forteller at de gleder seg til får lov til å ha gjester sittende i lokalet. De kan også røpe at det blir en uteservering ut mot gata i Bjørvika etterhvert.

Veggene inne er fylt med inspirerende bilder fra Frankrike og andre byer, av arkitektur og mennesker. Vi skulle nok ønsket oss et noe mer personlig preg på stedet, med kanskje egne bilder som kunne gitt stedet litt mer personlighet. Innehaverne virker i hvert fall som spennende mennesker, begge kledd floral print. Mer av det! Neonskilt på veggen er som regel en hit blant kunder, og det passer området kafeen ligger i ganske bra. Litt flashy men veldig gøy!

Vi ønsker oss

Snart lanserer de amerikanske pannekaker som en del av den nye menyen. Om det blir noen flere endringer og nye toppinger kan bli spennende å følge med på. Vi ønsker oss både glutenfritt og noe uten animalske produkter. Det hadde gitt et stort pluss i boka!

📍Dronning Eufemias gate 43