En annerledes 17. mai

flag-3130435_1280.jpg

Av Live Johanna Øverhaug

Nasjonaldagen er rett rundt hjørnet, og selv om det i år ikke blir barnetog eller gater stappfulle av glade mennesker, tror vi likevel det blir en flott feiring. Dagen blir ikke helt som den pleier, men det er uansett duket for en rekke på 17. mai-tradisjoner.

Digital feiring

Selv om smittevernregler forhindrer oss i å samles i store grupper, er flere tradisjoner gjennomførbare. Den årlige 17. mai-frokosten kan for eksempel avholdes digitalt. Hvis du likevel har lyst til å invitere til feiring, er det viktig å huske på at selv om vi kan være opptil 20 personer samlet, må man holde minst én meter avstand. Derfor kan det være lurt å invitere til frokost ute i bakgården eller hagen. Mye av det offentlige 17. mai-programmet vil også foregå digitalt. Mellom kl. 08.30 og 10.00 kan du følge kransenedleggelse fra blant annet Slottsparken og Vår Frelsers gravlund. Du får også nasjonalfølelsen på NRK, som har 17. mai-sending fra taket på Marienlyst gjennom hele dagen (fra kl. 07.50 til 17.00).

Korps og nasjonalsang

Både Gardemusikken og ulike skolekorps skal spille flere steder i byen. De kommer uannonsert, så her er det bare å være oppmerksom og følge med for å få med seg lyden av 17. mai. Klokken 13 går salutten fra Akershus festning, som du kan følge på NRK. Etter salutten blir det allsang av “Ja, vi elsker”. Da oppfordres alle til å gå ut i gata eller på balkongen og synge med!

Dra til skogs

Hva er vel en bedre måte å sette pris på det vakre landet og byen vår enn ute i naturen? Pakk sekken med noe godt og ta en tur i skogen! Du trenger ikke gå milevis for å finne nasjonalromantiske åser og tjern, der du kan nyte skogens ro. Mangler du turutstyr eller er usikker på hvor du skal ta turen? Les mer her: