Leie av turutstyr

(Foto: Gina Clausen Karlengen)

(Foto: Gina Clausen Karlengen)

Av Michelle L. Smith

Har du noen aktiviteter du ønsker å gjøre i Oslo, men så opplever du at mangel på riktig turutstyr hindrer deg? Kanskje har du lyst til å prøve hengekøye i marka, ta en telttur på en av øyene i fjorden, eller har behov for sportsutstyr?

Det kan man skaffe seg uten å måtte kjøpe nytt og dyrt, men enkelt gjennom å benytte seg av de ulike utleietilbudene som finnes i byen. Lån akkurat det du trenger. Da kan man stadig teste ulike aktiviteter og få nye opplevelser uten at det koster deg skjorta, og uten å måtte fylle opp boden med utstyr du kanskje bare bruker et par ganger i året. Vi skal heller ikke legge skjul på at det er et bærekraftig valg, og det liker vi.

Vandre

Hele året vil Vandre låne ut telt, lavvo, hengekøye, liggeunderlag og primus, riktignok mot priser for utleie. De har det meste man trenger uavhengig om man ønsker å benytte seg av nærmarka en dag eller to, eller planlegger litt større turer. Henting og levering gjør man i Schweigaards Gate 34C i Oslo.

Bua

BUA Norge har åtte utlånssteder i Oslo. De leier ut utstyr til tur og sport, og er hovedsakelig ment for barn og unge. Det er gratis utlån av diverse utstyr for fysisk aktivitet for dem under 18 år sammen med en forsørger, og man kan låne opptil én uke av gangen. Selv om hovedfokuset er gratis tilbud for unge, er det likevel mulig å låne for alle og enhver dersom utlånsstedet har nok å by på. Regler for hvem som kan låne varierer fra sted til sted, og er absolutt verdt å sjekke ut!