Celina anbefaler

jazzerpåbrygga.JPEG

av Celina Bergdahl

Hei og hallo! Mitt navn er Celina og jeg har vært en del av Mer av Oslo redaksjonen i ganske nøyaktig et år nå. Jeg flyttet til byen fra bygda for snart fire år siden – og mye har rukket å skje siden den tid. I tillegg til livets kjas og mas har jeg klart å opparbeide meg noen soleklare Oslo-favoritter, som jeg skal dele med dere nå.

 Mine to laster i livet er i korte trekk alt som er morsomt og ting som smaker godt, noe som anbefalingene mine i høy grad vil bære preg av. 

“D e lættis”

Som tidligere student har jeg vært flink til å benytte meg av studentrabatt på Latter, som i mine øyne går kino en høy gang. Tiden min som student er nå over og selv om jeg enda sørger over rabatten, gir jeg gladelig fra meg dette supertipset videre. Etterhvert som slike tilbud vil være mulige igjen, bør du dra med deg vennegjengen til Klubbscenen på en grå tirsdag. Materialet er rykende ferskt og fantastisk hysterisk. 

BURGERBONANZA

Når det er sagt, så verdsetter jeg en skikkelig grisete burger like mye som en god latter. Bare synd at førstnevnte forkorter livet, så trikset her er å være litt selektiv og kresen. I høst hadde jeg gleden av å lose dere gjennom burgerjakten, et endeløst prosjekt om å kåre byens beste burger. Det ville vært en skam å ikke dra frem noen av de, så her blir burgertips en selvfølge. 

Om du ser etter en saftig burger med fantastisk utsikt (og enda villere søtpotetfries) bør du sjekke ut Bun’s Burger Bar på Sørenga. Dette stedet skriker sommer og er en klassiker jeg besøker hver sesong. Jeg har prakket dette stedet på samtlige venner, med god grunn! Det slår nemlig aldri feil med god burger til bedre utsikt. Eller var det omvendt?

📍 Bun’s Burger Bar

 Skulle du derimot være i humøret for en mer romantisk burgeropplevelse vil jeg anbefale Nedre Foss Bryggeri ti av ti ganger. Dette er et sted jeg skal fortsette å spise sharing-tray til graven tar meg. Jeg har også planer om å komme meg gjennom hele øl-menyen, et nokså langsiktig prosjekt til de av dere som har sett øl-utvalget. Jeg gleder meg også til å teste ut Nedre Foss Gård i samme bygget!

📍 Nedre Foss Bryggeri

NY I OSLO?

Mitt aller siste tips er til alle ferske innflyttere i Oslo (og på mange måter et råd til meg selv som 21-åring); skaff deg venner (se punkt 1) og oppdag byen (se punkt 2).

1. Du har mest sannsynlig flyttet hit for å enten studere eller jobbe, som gjerne fører til at nye relasjoner sklir på plass av seg selv. Gjør de ikke det kan du alltids skaffe deg ”Hey! Vina”-appen, som i teorien bare er ”Tinder” for venner. Du kan også sjekke facebooksiden ”Hey Girl! Oslo” som har godt over ti tusen medlemmer nå. Siden er basert på appen, men er litt mer oversiktlig og desto mer lavterskel. Jeg vil applaudere apper som dette, som ufarliggjør ensomhet og gjør det så mye mindre keitete å knytte nettverk. 

2. Jeg husker enda første gang jeg tok trikken til Torshov og følte meg modig som besøkte et så avsidesliggende sted utenfor byen. Oslo er så mye mer enn bare Karl Johan, du må bare tørre å følge sidegatene. Mitt beste tips for å bli komfortabel og kjent i egen by er å gå en liten omvei (på et nytt sted) hver dag, om så bare en sidegate av gangen. Å bli kjent i byen er litt som i et spill, hvor du skraper ut feltene på kartet du har oppdaget – og plutselig gir alt mening når du ser det samlet. 

..for Torshov er jo faktisk bare rett over Birkelunden.