Down South Deli: Amerikansk matnyhet på St. Hanshaugen

Spisestedet åpnet nylig på St. Hanshaugen, og serverer både burgere, sandwiches og helgebrunsj.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Hos den nye restauranten på St. Hanshaugen får man en «american diner»-følelse, med både burgere, sandwiches og brunsj.

Du har kanskje hørt om restauranten Way Down South tidligere. Down South Deli er søsterspiseriet, og vi kan skrive under på at de lever etter sitt velstående sitat «We cure, pickle and smoke everything in-house».



Lyst treverk og planter

Et lite og ganske flislagt lokale møter oss på vei inn. Mens vi så oss litt rundt, og la merke til de spennende detaljene i treverk, rakk også matlukten å innta lungene. Da hjalp det ikke at vi var så sultne fra før.

Planter og fargen grønn har vi sett gå mye igjen flere plasser, og Down South Deli er ikke et unntak. Etter å ha sittet der en stund, vokser stedet på oss, og vi opplever en rolig atmosfære.

Over vinduene er det plassert en rekke tallerkener på toppen av vinduskarmen, en morsom detalj. Vinduene dekker store deler av veggen, noe som tilsier naturlig lys og varme på dagtid.

Foretrekker du det, er det også fullt mulig å sette seg på barkrakkene i vinduet, og følge med på St. Hanshaugens hovedgate.

smashburgere og store porsjoner

Utvalget på menyen er foreløpig ikke spesielt stort, men da tok det oss heldigvis ikke lang tid å bestemme oss for hva som fristet mest.

Smashburgere er nok det plassen er mest kjent for, og av den er det tre varianter på menyen fra 169 til 199 kroner.

Til tross for dette, har stedet faktisk et større utvalg av sandwicher. Her kan du velge mellom fire ulike fra 179 til 209 kroner.

Vi testet ut to sandwicher og en burger på menyen. En Birdmans Burger (199 kr), en BLT Turkey Delight (209 kr), og som eneste vegetaralternativ på menyen, en Shroom Trippp (179 kr).

Da vi fikk maten servert var det spesielt burgerens utseende vi var mest imponert over. For selv om det i beskrivelsen sto «fried chicken», var den store friterte kyllingen ikke akkurat hva vi hadde sett for oss. God var den også!

Både burgeren og sandwichene var store i størrelsen med mye fyll og flere lag. Det gjorde litt opp for prisene vi synes var litt stive.

På drikkemenyen er det et stort utvalg av blant annet øl, vin og noe cocktails. 

Brunsj i helgene

Er du på utkikk etter et nytt brunsjsted kan det være en gledens nyhet at de her har en egen brunsjmeny i helgene!

Trolig skiller nettopp denne menyen seg fra andre steder i Oslo. Down South Deli holder seg til burgerne sine også til brunsj, men med en liten vri.

De kalles for frokostburgere og serveres med både american breakfast sausage, bacon og egg (159 kr). Du kan også legge til hash browns som en mulighet. I tillegg til burgerne er det også vafler, som du kan få med og uten fritert kylling.

Down South Deli holder åpent tirsdag til fredag fra klokken 16-21, lørdag fra 13-21 og søndag fra 13-19. Brunsjen serveres i helgene fra åpningstiden og fram til klokken 16.

📍Waldemar Thranes gate 8