Paintball i Oslo

paintball_jul20_Megazone.jpg

Paintball er populært i Oslo.

Av Astrid Stenvold / Foto: Megazone

Har du lyst på et adrenalinkick og en gøyal opplevelse? Da burde du prøve ut paintball. Det er en morsom lek som passer alle uavhengig av erfaring, og er en perfekt aktivitet for vennegjengen.

Senere i artikkelen har vi listet opp alternativer i, eller i nærheten av Oslo.

Her kan du spille paintball i Oslo

Paintball er den perfekte aktiviteten for de som ønsker å få et adrenalinkick og samtidig ha det utrolig gøy. Det finnes en rekke alternativer i Oslo for deg som ønsker å prøve paintball, og derfor har vi laget en oversikt hvor du kan finne ditt nærmeste tilbud.

Blindern Gård - I Strandaveien 36 i Flateby kan du også spille, og her har de fått ny paintball-bane i år. Banen ligger i overkant av en halvtimes kjøretur unna Oslo.

Elveli Gård - I Sørkedalen også 30 minutter utenfor Oslo, har du også mulighet til å spille paintball.

Highjump Event - Befinner seg midt i den vakre naturen ved Stensrudvannet (Grønmo). En kort kjøretur fra Oslo sentrum, eller ca. 20 minutter med buss fra Oslo bussterminal.

Megazone - Her kan du både spille inne og ute. I Møllergata finner du innebanene, og utebanen ligger på Hellerudsletta 15 minutter utenfor Oslo.

Oslo Paintball - På Slattum i Nittedal, kun 30 minutter kjøretur fra Oslo sentrum, finnes det to store skogsbaner.

Flere typer spill

Paintball spilles vanligvis ute på en slette, men det finnes også alternativer for de som ønsker å spille inne. Man blir utstyrt med drakter, beskyttelse og våpen, og så er det om å gjøre og skyte motstanderne. Man skyter hverandre med malingskuler, og når malingskulen treffer en spiller og sprekker, markerer den at personen er ute av spillet.

En av de vanligste spillscenarioene er “The last team standing”, og da deler man inn deltakerne i to lag. Det laget som vinner er det som først skyter ut alle på det motsatte laget. Et annet spill er “Capture the flag”, og det handler om å stjele det andre laget sitt flagg og bringe det tilbake til sin base.

Når man spiller paintball får gruppen anledning til å teste sin evne til samarbeid og å ta raske beslutninger i stressende situasjoner.

En aktivitet for alle

Spillet kan legges opp slik at det blir mulighet for alle å spille, uansett erfaring og fysiske begrensninger. Så her kan du ta med deg familie og venner, uavhengig om du eller de har spilt paintball tidligere. Syns du det høres skummelt ut, kan vi betrygge deg med at adrenalinet kommer til å ta overhånd, og moroa veier tyngre enn frykten.

Et vanlig spørsmål er om det er vondt å bli truffet av malingskulen. Du får som sagt utdelt beskyttelse på stedet, og det skal mye til for å skade seg i spillet. Det verste som kan skje er at du får blåmerker av kulene, men det har vi alle hatt før. Skal vi tro for eksempel Oslo Paintball tilsier erfaringen deres at de som er mest redde og bekymret på forhånd, er de som tar mest av når de oppdager hvor gøy det er.