Bob the Bagel: Et stykke New York i Oslo
Tekst og foto: Kathrine Skjærum
Denne New York-spesialiteten har tatt helt av på Carl Berner. Det ser man ofte på køen som strekker seg nedover gata.
Vi besøkte Bob the Bagel og testet ut de populære bagelene. Her har de klart å fange essensen av den travle, men sjarmerende «grab-and-go»-kulturen fra storbyen, uten at det føles stressende.
Lite, lokalt og kult
Innenfor døra venter en koselig, uformell stemning. To langbord fyller rommet, hvor folk enten sitter og venter på at bagelen skal bli smurt, eller nyter den ferske bagelen de akkurat har fått.
Lokalet har en urban, industriell følelse, med gule vegger, innrammede svart-hvitt-bilder og hengende eføy. Over høyttalerne høres laidback hip hop som setter stemningen og gir deg følelsen av å være på en liten bit av Brooklyn.
I køen bør du finne ut hvilken type bagel du skal gå for, om det er med sesamfrø, helt «plain», poppy seeds eller med alt på! Så er det selve pålegget, som vi sier på godt norsk. Hva med en bagel med egg, bacon og cheddar, eller urte- og hvitløkskremost med røkt laks, rødløk og litt kapers?
Psst! Ser du etter lunsjsteder? Sjekk ut våre fem lunsjfavoritter
Favorittene på menyen
Dette er uten tvil New York style bagels! Valget er mellom syv ulike digge kombinasjoner hvor en av dem er vegetar. Prisene varierer fra 65 til 195 kroner, og selv om det kan virke litt stivt, er bagelene såpass store og mettende at prisen ikke svir like mye når du først sitter mett og fornøyd.
Vi gikk for to bagegels fra en allerede noe utsolgt meny: «Bob’s Favorite» (195 kr) med jalapeño cream cheese, cajun kylling og salat, samt «Ginna Mozza» (195 kr) med kremet pesto, mozzarella, coppa, ruccola, tomat og fiken. Etter nesten en times ventetid – ja, det kan bli så populært – ble vi likevel ikke skuffet.
Bagelene var dagsferske, godt smurt og fulle av smak. «Bob’s Favorite» ga et litt krydret kick med god balanse mellom cream cheese og kylling, mens «Ginna Mozza» var digg med fin mengde mozzarella og smakfull pesto.
Gjennomført konsept
Hvis man må vente i kø, kan man bestemme seg for hva slags drikke man har lyst på. Langs veggen mot kassa finner du ulike typer lemonade og iste som sitron, grapefrukt og hibiskus (45 kr), de har også traktekaffe på kanne (45 kr).
Med sitt gjennomførte konsept og ferske bagels har dette stedet raskt blitt en lokal favoritt. Selv om du kanskje må stå litt i kø, er det absolutt verdt ventetiden når du først setter tennene i en nystekt, generøst fylt bagel.
Åpningstider:
Tirsdag - fredag: 10-17
Lørdag - søndag: 11-17