Maaltid: Det nye IT-stedet på Tøyen

Maaltid på Tøyen har åpnet og inviterer til et nyoppusset lokale og god stemning.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

De gamle lokalene til Tøyenfavoritten Grådi har endelig åpnet dørene igjen, denne gangen er det det nye tilskuddet Maaltid som inviterer til brunsj og middag på Sørli Plass.

Det er mannen bak den populære matbaren Skaal på Grünerløkka som står bak nyåpningen. Dette gav oss ekstra høye forventninger. Vi tok turen innom og ble ikke skuffet over det den nye nabolagsrestauranten leverte!



Fristende og leken meny

Vi fikk et bord ved vinduet med barkrakker og dansende stearinlys. Her fokuserer de på økologiske, sesongbaserte råvarer og menyen frister med forretter som ørret, østers, tartar og kongekrabbe. Vi ble mest nysgjerrige på snacksmenyen og valgte fritert oliven og tomatdip. Ved siden av bestilte vi to glass Roagna Barbera (158 kr) , en rødvin som passet oss perfekt. De friterte olivenene var store og fylt med scamorza-ost som gav en litt røkt smak, og sammen med dippen ble det en helt ny smaksopplevelse for undertegnede.

Hovedrettmenyen var også full av fristelser, som gjorde valget vanskelig. Vi stod mellom Shepherd´s pai (255 kr), Steak au poire (315 kr) Gnocchi Parisienne (255 kr) og Pork Belly (275 kr). Valget landet på de to sistnevnte og vi fikk dem servert på et lekkert og lekent servise med lilla og blå duse farger.

Gnocchi-magi og Pork Belly-glede

Sausen til gnocchien er det masse smak i, det er en vichyssoise saus som originalt er en litt kremet saus med løk, potet og purreløk. Vi klarer ikke helt å sette fingeren på det, men at den var god og hadde noe ekstra ved seg er sikkert! Selve gnocchien er ekstra luftig da de bruker litt vannbakkelsdeig i oppskriften, noe som virkelig løfter helheten.

Pork Belly er en nydelig høstrett som serveres med eplepuré, gresskar, gulrot og savoykål. Kjøttstykket var saftig og hadde en god krønsj på svoren, noe som gav en ekstra glede når man satte tennene i det. Det var også toppet med andeconfit som hadde godgjort seg i flere timer og traff godt på smak.

Gode cocktails og brunsj i helga

De har ikke en offisiell cocktailmeny, men de kunne trikse frem mye godt da vi spurte etter noen drinker. Vi gikk for en deilig Espresso Martini (156 kr) og en frisk og litt søt Solbær Bramble (146 kr). Senere prøvde vi også Amaretto Sour (156 kr) og en Fersken Bellini (136 kr) som vi var like fornøyde med.

Maaltid tilbyr også brunsj på lørdager klokken 11-15 og søndager klokken 12-16. Da serverer de brunsjretter som omelett, engelsk muffins og skagenrøre. De vil også ha utvalg av cocktails til dette.

Lunt, intimt og levende

Her er det mørkegrønn og blå farge på veggene, og det er fylt opp med stilig kunst hvor mye symmetri går igjen. Det skaper noe man kan sette øynene i lenge og forsvinne litt i øyeblikket. Lokalet er intimt med bord i vinduene, krakker langs baren. Hvis du runder svingen av baren, finner du bedre plass til større selskaper med firerbord og et type langbord. Du ser også Munchs “skrik” på veggen i spreke farger som gir litt ekstra liv til rommet.

Tross store, høye vinduer klarer de fortsatt å lage en lun og intim stemning. Særlig den ene murveggen skaper en hel scene slik bordene er satt opp. Dramatisk og romantisk.

Hos Maaltid kan du booke bord, eller bare komme innom da de alltid har rundt 20 plasser ledig for drop-in gjester. Og fra april til oktober har de i tillegg en stor uteservering du kan nyte i solveggen.

Åpningstider:
Mandag: stengt
Tirsdag - torsdag 16 - 23.30
Fredag 16 - 00
Lørdag 12 - 00
Søndag 12 - 18

📍Sørligata 36