Bar Bardot: En fransk drøm

En av signaturdrinkene på Bar Bardot. Den syrlige og friske drinken, Miss Sophie.

Tekst & foto: Kjersti Lien 

For bare få uker siden åpnet den nye cocktailbaren i nærheten av Nationaltheatret i Oslo. Vi har selvfølgelig sjekket ut stedet.

Den nye cocktailbaren Bar Bardot ble en positiv opplevelse. Takket være det gjennomførte lokalet, var det som en fransk drøm. Vi kan også røpe at vi allerede har funnet en favoritt på menyen. 

    • Åpningstid: Onsdag 17-01/Torsdag og fredag 17-03/Lørdag 18-03/Søndag 18-01.

    • Pris: $$$

    • Reservasjon: Booking

    • Adresse: Henrik Ibsens gat 4



En følelse av luksus

Dette er en opplevelse fra man setter føttene innenfor døra. En fransk verden preget av luksus og eleganse. Lokalet er flott med tekstiler i dype nyanser av blått og rødt, fløyel, tapetserte vegger og en overdådig lysekrone i taket. Den dempede lyssettingen setter stemninga og gir oss nettopp følelsen av litt mystikk. Virkelig et gjennomført lokale med detaljer ut til fingerspissene.

Sittegruppene i underetasjen er bokstavelig talt fløyelsmyke og har plass til større grupper. I tillegg til sofagrupper er det småbord for to og fire. Andreetasjen passer perfekt for dem som ønsker å sitte mer for seg selv, eksempelvis de som kommer i lag med større vennegjenger eller kolleger. Helt for seg selv sitter man likevel ikke, da andreetasjen er en slags balkong, hvor man kan, om ønskelig, ha utsyn til festen nede.  

Baren er inspirert av den franske modellen og skuespilleren Birgitte Bardot, som hadde sin storhetstid på 50- og 60-tallet. Bardot var for mange et ikon, mye på grunn av sin mystiske, sexy og sjarmerende fremtoning. Hun ble av mange omtalt som et friskt pust i både mote- og skuespillerindustrien, og kanskje er det nettopp det Bar Bardot er også; et friskt pust i Oslos rike bar- og uteliv. 

Favorittdrink og underholdning 

Bar Bardot er i all hovedsak en cocktailbar med fokus på drinker og god vin. Vi prøvde oss på en av deres signaturdrinker; Miss Sophie. En syrlig, frisk drink med gin, Aperol, Yuzu, eple og sitron. To store favoritter hos undertegnede er Yuzu og sitrusfrukter, så her var fallhøyden stor. Til vår store glede sto drinken absolutt til forventningene. Den var så god at undertegnede i skrivende stund får vann i munn og lengter tilbake, og det til tross for den litt stive prisen på 165 kroner.

Alle signaturdrinkene koster tilsvarende. Det samme gjør en del av de klassiske drinkene, mens Gin & Tonic-drinkene koster 195 kroner. Neste gang blir vi å teste ut French Illusion med Bombay Bramble, Aperol, rosévin og jordbær.  

På torsdager spiller PistolPuma fast, og underholdning i form av dj har de også fredag og lørdag. Vi tok turen tidligere på kvelden og hadde nesten lokalet for oss selv. Atmosfæren var veldig behagelig, så stedet passer definitiv til en drink eller to om man vil videre seinere på kvelden. 

Bar Bardot var et nytt og spennende sted for oss. Stedet er så lunt og hyggelig at man nesten kommer i julestemning. Vi gleder oss allerede til å ta turen igjen. Etter hvert vil de også kunne tilby fingermat som passer godt til drikken som serveres.  

📍Henrik Ibsens gate 4