Ambassadetitting med «Kaffe to go»

Den italienske ambassade.

Den italienske ambassade.

Av Kristina Brekke

Kaffe er digg, både ute og inne. Så hvorfor ikke ta en kaffe-to-go mens du ambassadetitter? 

Rundt om i Oslos gater finnes det flere ulike ambassader med nydelige fasader. Villaene er store og fargerike, og består av spennende arkitektur. De aller fleste i byen ligger vest for sentrum og i bydelen Frogner. Listen med ambassader er lang, så vi har funnet frem tre ulike som vi synes du burde sjekke ut. Heldigvis ligger de fleste ambassadene i samme område, så når du er ute å titter er det fort to-tre andre i samme gate. 

Så er det jo deilig med gåturer selv på denne tiden av året, og enda bedre hvis man har destinasjoner eller “A til B” planlagt. Ikke minst er det koronavennlig akkurat som parkturene vi anbefalte sist uke, med tanke på de sosiale restriksjonene byen vår opplever akkurat nå.

Start: Inkognitogata

Ruten vi hadde planlagt starter like bak slottet, der finner du Inkognitogata som består for det meste av byvillaer. I denne gata kan du finne den italienske ambassaden som kan minne om et prinsesseslott på grunn av takets utforming. Like i nærheten kan du finne den koreanske og israelske ambassade. Flertallet av villaene har store hager og husene fanger øyet, så det er lett å drømme seg bort. Det er verdt å nevne at gaten, fasadene og trærne er i dag fredet av byantikvaren. Bare en gate lenger bort finner du Oscars gate, der det også ligger flere ambassader som du burde ta en titt på.  

«Kaffe to go» Har du enda ikke skaffet deg en kaffe-to-go burde du sjekke ut Mocca Oslo. Langs Briskebyveien ligger denne søte kaffebaren, som både selger kaffe og gjærbakst. Perfekt plassering i forhold til ruta vår. Det er godt å ha noe varmt å holde på i denne kulda!

Thailands ambassade

Thailands ambassade vil du virkelig ikke gå glipp av. Fra Inkognitogata følger du Riddervolds gate videre opp til Briskebyveien, forbi Mocca Oslo. Etter et stykke på Briskebyveien tar du av til Eilert Sundts gate, hvor du ser et stort og vakkert gult bygg som er den thailandske ambassaden. Hagen, tregjerdet og byggets pompøse utstråling er en fin kombinasjon, og noe en fint kan hvile øynene på. 

Iraks ambassade

Det kan være lurt å ha Google maps tilgjengelig. Både for turen sin skyld og for å følge med på de ulike ambassadene, fordi de står nemlig oppført der. En annen ambassade som vi anbefaler å titte på er iraks ambassade. Den ligger i Tidemands gate ved siden av bulgarias ambassade. Et flott murhus i jordfarger som er omringet av store trær og gjerder. Huset kan minne om gamle murhus fra England, og det ser utrolig koselig ut.

Lyst til å se flere?

Er du ute etter en lengre tur kan vi også anbefale å ta turen innom slovakias ambassade i Thomas Heftyesgate, og Finlands ambassade som ikke er vanskelig å ta feil av på grunn av den intense gulfargen. Nærmere Skarpsno finner du også flere ambassader. Det er faktisk 70 ambassader i Oslo, så det er en del å titte på…