Koronavennlige hangouts: Parker

Av Kristina Brekke

Å holde meteren innendørs kan til tider være utfordrende, så hvorfor ikke heller ta sammenkomsten utendørs?

For er det en ting vi Oslofolk elsker er det å henge i byens store og små parker. Park hangouts behøver ikke å være en sommergreie. Finn frem et mykt sitteunderlag, et pledd (eller to) og gode og varme klær, så er det lite som kan sette en demper på denne aktiviteten.

Til tross for den sosiale nedstengning som fortsatt pågår i byen vår, har vi sett på ulike koronavennlige måter å møte dine kjente og kjære på. Selvfølgelig med en meter avstand.

Ekebergparken

Er du en av dem som foretrekker en mer rolig spasertur blant kunst, vakker natur og nydelige utsiktspunkter bør du sjekke ut Ekebergparken. Få minutter med trikk 13 tar deg fra Jernbanetorget til Ekebergparken. Her kan du spasere rundt ulike skulpturer laget av kjente kunstnere som blant annet Salvador Dalì, Matt Johnson og Sarah Lucas. Rett nedenfor Ekebergrestauranten kan du oppleve utsiktspunktet som gir deg panoramautsikt over Oslo by. Parken er åpen hver dag, døgnet rundt og det er gratis inngang. For de spesielt interesserte tilbys det vanligvis guidet skulpturvandring, noe som må bookes i forveien. På grunn av smittevernstiltak er det ikke mulighet for dette akkurat nå. 

Visste du at i nærheten av Ekebergparken ligger det også en frisbeegolfbane som er åpen hele året? En perfekt koronaaktivitet som vi anbefaler deg å prøve ut!   

📍Ekebergparken

St. Hanshaugen park

En kort spasertur fra sentrum, i bydel St. Hanshaugen finner man den nest største parken innenfor ring to, etter Slottsparken. Parken byr på flott turterreng, flere benker rundt om i parken og ulike skulpturer.

Tuftepark, også kalt treningspark, er en fasilitet som St. Hanshaugen park kan by på. Her kan du ta med treningskamerater og trene utendørs hele året. Er du mer fan av kondisjon finnes det også en helseløype i parken, der man kan måle egen aktivitet opp mot tabeller.   

Er du ikke ute etter en aktiv hangout i parken, fortvil ikke. På den øverste høyden i parken er det flere benker som er vendt mot en nydelig utsikt utover sentrum og Oslofjorden. En perfekt plass å sitte om man ønsker å se en fin solnedgang. Benkene er lange, noe som gjør det enkelt å holde meteren.

📍St. Hanshaugen park

Sofienbergparken

Du trenger ikke å reise til marka for å drikke kakao og spise en god niste. Ta heller turen til Sofienbergparken på Grünerløkka. Her er det både benker og gress å sitte på. Parken er også omringet av gode spisesteder. Her er noen av våre favoritter som ligger like i nærheten: Munchies, Troys Burger og Villa Paradiso. Husk at det også er mulig å bestille fra Wolt og få det levert rett til deg i parken.

Parken har ulike fasiliteter som bordtennisbord, lekeplasser og offentlig toalett. Vi kan anbefale å ta med kubb eller frisbee. Aktiviteter som passer for alle, og som gir varmen om man blir litt frysen.

📍Sofienbergparken