Nordvegan

Nordvegan_jan21_IneMartineLorentzen_11.jpg

Nordvegan i sentrum har blitt populært for veganer- og vegetarianere.

Av Ine Martine Lorentzen

Er du på jakt etter god vegansk mat som metter? Noen minutter unna Karl Johans gate finner vi en vegansk kafe og deli-restaurant. Her følges ingen fast meny, men det finnes alltid mange ulike smakfulle retter å velge mellom.

Med hjelp fra Reuben Waller åpnet Nordvegan i Oslo i 2017. En prisbelønt kokk som er kjent for å reise rundt i verden for å hjelpe til med oppstart av livsstils- og veganske restauranter. Han er spesielt opptatt av ferske råvarer og plantebasert mat, og har erfaring fra flere Michelin-stjerne restauranter i Storbritannia. På Nordvegan satt han sammen en plantebasert meny og trente kjøkkenet i seks måneder. I dag er Chef Fabio Baudo ved roret, og har tatt med nye elementer til plantebaserte matopplevelser.

Lidenskap og livsstil

Vi blir møtt av et hyggelig fjes. Julie Henning har vært med på konseptet fra start og forteller oss at alle som jobber der har lidenskap for en plantebasert livsstil. Kokkene fokuserer på å lage vegansk mat som kanskje er litt vanskeligere å lage hjemme. De vil tilby et godt utvalg vegansk mat som frister i en kanskje hektisk hverdag.

Her jobber både italienske og asiatiske kokker, og det reflekterte menyen den dagen vi var på besøk. Alt fra lasagne til asiatiske summer rolls, lot oss friste. Julie sier at sistnevnte er hennes favoritt, men hun vet aldri hvilke dager de er på menyen.

Menyen på Nordvegan endres stadig, men noen av rettene har vært med siden oppstart i 2017. Lasagne, thai yellow curry og arancini er blant de rettene som har fristet folket mest. Du kan selv tilpasse og velge hva slags tilbehør du vil ha.

Julie kan fortelle oss at alt er 100 % vegansk. Blant annet brukes soyafarse som kjøttdeigerstatning i lasagnen. Ostene som brukes er også veganske.

Rause porsjoner

Vi kjøpte en valgfri hovedrett med salat og topping til 175kr, og lot oss friste av lasagne og enchilada. Blant salat og toppinger var det bare å velge og vrake og vi endte opp med en stor og fargerik tallerken hver.

Det var en artig smaksopplevelse, og maten falt i god smak. Lasagnen smakte akkurat som en lasagne skal smake, selv uten kjøtt. Er du glad i sterk mat kan vi virkelig anbefale enchiladaen, som også inkluderer tofu i sin oppskrift.

Mange har kanskje for seg at man kanskje ikke blir mett på et vegansk måltid. Med sine store og rause porsjoner, klarer Nordvegan å motbevise dette. Alt i alt var vi fornøyde med både maten og servicen. Veganer eller ei, dette var en spennende og smakfull opplevelse!

Tips! For å redusere matsvinn har Nordvegan 50% på varmmat 15 minutter før stengetid hver dag. Dette syns vi er et godt tiltak i kampen mot matsvinn.

📍 Kristian IVs gate 15B