Vintage Vélo; Vintage sykler på Grünerløkka

En Moser-sykkel fra showroomet.

En Moser-sykkel fra showroomet.

Av Marcus Grünwald

Midt i Markveien på Grünerløkka finner du kanskje Oslos kuleste sykkelbutikk og verksted, Vintage Vélo. Her har de showroom og en historie bak hver eneste sykkel. Vintagesykler har blitt mer og mer populært!

Det er ikke bare bra for miljøet, syklene har også en unik og kul look, og man får muligheten til å spare en del penger ved å kjøpe brukt.

Vintage og retro el-sykler

Vintage Velo satser på gjenbruk! Gamle sykler restaureres og deler blir brukt til å gi nytt liv til andre sykler. Her er det ingenting som sløses! Gjennom denne type restaurering kan man skape unike sykler, som vil glede i mange år fremover!

Har du lenge drømt om at bygge din egen sykkel, men savner tid og kunnskap? Her finner du mange ferdigbygde sykler, men man kan også få skreddersy sin egen! Prisene varierer, men starter på ca 3.000kr. Dersom du ønsker å utforske muligheten, kan du bestille time og la de hjelpe deg å finne en sykkel og stil som passer deg!

El-sykler er veldig i vinden og et godt alternativ for mange. Mikael Blast er et sykkelmerke fra Australia som blitt populær verden over. Disse retroinspirerte el-syklene i ulike modeller er et utrolig kult alternativt. Det er litt dyrere, men om man har større budsjett og lyst å skille deg ut på vei til jobben, er dette en modell som bør sjekkes ut.

FRA PT-Chuck til sykkelmekaniker

Vi snakket med eier Chuc Nguyen og han fortalte at det hele startet da korona kom til Norge. Som alt annet, stengte treningssentrene og jobbmulighetene hans ble begrenset. Etter noen uker uten arbeid ble han rastløs og begynte satse på sin sykkelhobby. Han begynte først å skru på vintagesykler hjemme, men da hobbyen vokste og leiligheten ble overfylt med deler og annet utstyr, valgte han å leie et verksted. Etter kun tre måneder, tok forretningen helt av. Folk ville ha hjelp med syklene sine! Verkstedet var fullt av sykler, og kort tid etter åpnet han et showroom vegg-i-vegg med verkstedet. Siden det har hobbydrømmen fortsatt å gro!

Sykkelhotell og kunstgalleri

Nå har Chuc tatt over enda et lokale i bygget. Hallen på 300 kvadratmeter har han leid ut til det nystartede kunstgalleriet BL_NK! Det er mange kunstnere som ikke har fått vist opp sine verk i år, men her får de mulighet å vise frem kunsten sin frem til jul! Så om du også er glad i kunst er dette er sted vi anbefaler å ta turen innom. Lokalet er fylt av kreative og herlige mennesker!

Vintage Velo tilbyr også vinterlagring for sykkelen, inkludert service. For visste du at elsykler bør lades jevnlig slik at batteriet varer lenge? Alt dette tar de seg naturligvis av og oppbevarer opptil 100 sykler gjennom vinteren.

Om du ønsker å titte innom og sjekke ut det kule tilbudet av sykler, må du booke time på forhånd.

📍Markveien 35B