Curry and Ketchup: God og rimelig indisk

Curry And Ketchup_aug21_Taran Hofvind_16.jpg

[Sponset]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Indisk og asiatisk mat er en stor favoritt blant mange! Har du ikke vært på restauranten med det catchy navnet Curry and Ketchup enda? En folkelig klassiker med ikke bare god mat, men snille priser også!

Her har de klassiske indiske retter og noen utvalgte perler fra det sørøst-asiatiske kjøkken, i en avslappet atmosfære midt på travle Majorstua i Oslo. Vi har spist oss (stapp) mette gjennom det brede utvalget. Tandooriretten Hariyali chicken tikka, en knall grønn kylling - er en fest for smaksløkene!

Streetfood til forrett og lunsj

Restauranten har et særegent interiør som bidrar til en koselig og lun stemning. Når du kommer inn døra blir du møtt med fargerike lamper, lunt treverk, ting som henger fra taket, og figurer og gjenstander i alle kriker og kroker. Her har de samlet antikviteter fra hele verden, som samlet skaper en unik atmosfære. Hvor enn du snur deg er det noe spennende å hvile øynene på.

På menyen har de et stort utvalg forretter som består av ulike ‘streetfood’-varianter. Vi gikk for grillede tigerreker, og en rett vi fikk anbefalt som heter Manchurian kylling. Det er en rett med fritert kylling (eller blomkål om du ønsker vegetar), som kommer i en sursøt saus basert på tomat og hvitløk. Denne forretten var utrolig god. Kyllingen var saftig og det var masse smak i sausen.

Tigerrekene hadde en fin grillskorpe og var marinert i en smakfull hvitløkssaus. Til rekene fikk vi også tre ulike hjemmelagde sauser. Blant annet en med koriander, mynte, og yogurt som var veldig frisk og rik på smak. En fin kontrast til krydderet og grillsmaken på rekene.

Prisene på forrettene varierer fra 79kr til 129kr, og det kan vi ikke klage på. De har blant annet salater, samosaer, friterte retter og wraps, hvis det heller frister. Er du ikke spesielt sulten, eller ønsker noe som passer som lunsj, kommer du langt med å holde deg til forrettene. Begge våre forretter hadde holdt fint til det, kanskje med et nanbrød til.

Grønn kylling! 

Til hovedrett har de litt ulike kategorier, i en prisklasse fra 169 til 259kr(!). De mest populære er tandoorirettene som er tilberedt i en indisk tandoorigrill. Eller tradisjonelle curry-retter, som for eksempel klassikerne Tikka masala, Butter masala og Shahi korma. Velg om du ønsker kylling, biff, lam, reker eller vegetar. Velg også hvilken styrke som passer deg, vi nøyet oss med medium styrke.

Er du glad i annen asiatisk mat enn indisk også, har de plukket ut et knippe favoritter fra andre siden av Bengalbukta. Blant annet Pad thai, Pineapple Fried Rice og Thai Cashew Chicken. Vi fikk sistnevnte anbefalt, og måtte i tillegg så klart teste ut nordmenns favoritt; Butter chicken. Sist, men ikke minst, tandooriretten Hariyali chicken tikka, en knall grønn kylling! Den stilige fargen kommer av at kyllingen er marinert i mynte, koriander og yoghurt. Denne retten er også en svært tilfredsstillende opplevelse for smaksløkene, ikke kun for øyet.

De tre rettene traff blink på flere punkter, men favoritten var uten å nøle deres Butter chicken. Kyllingen var mør, sausen kremet, og med mye smak. Det var helt nydelig kombinert med den gule risen, som er tilberedt med ekte safran.

Byens beste Mango Lassi!

Nanbrødene de har her må også nevnes. De er laget med italiensk tipo 0 mel, som er veldig fint malt og vanligvis brukt i pizza og pasta. Dette gir deilige, sprø og luftige nan. En spesialitet de har her er en Cheese nan, med ost fra Sveits. Nam! Her får du med andre ord en krysning av India, Italia og Sveits i ett stykke brød. Hvor kult er ikke det?

De har selvsagt også en hel del desserter. Det beste undertegnede vet med å gå på indisk restaurant er youghurtdrikken mango lassi, så vi velger å avslutte måltidet med det. Den må jeg ærlig innrømme at kanskje er den beste jeg har smakt i byen!

Restauranten åpnet dørene i 1994 og har servert indisk mat til det norske folk i snart 30 år. Det skal ikke være dyrt, og de ønsker å være et folkelig og uformelt alternativ for folk flest. Det synes vi de har truffet veldig bra på!

Det er to etasjer, og i kjelleren er det lunt og litt mørkere. Et perfekt sted å få i seg varmen med noen deilige indiske retter, når kveldene blir mørkere og det blir kaldere i lufta.

📍Kirkeveien 51