Vi anbefaler: Dating i Oslo

Gressholmen: «Så enkelt, ikke så veldig dyrt heller og selv på en ukedag» (Foto: Kenneth Lorentzen)

Gressholmen: «Så enkelt, ikke så veldig dyrt heller og selv på en ukedag» (Foto: Kenneth Lorentzen)

Tekst & foto: Celina Bergdahl, Kenneth Lorentzen & Lene Myrum Haugen

En god date kan være vanskelig å definere, da den ene parten kan ha en annen oppfatning av møtet enn den andre. Om du er en nybegynner i gamet eller bare syns det er moro med tips, les videre. I denne posten deler nemlig redaksjonen med seg av sine personlige tips til hva de mener er en vellykket date.

Celina: «Fluktmuligheter»

Spise, drinker eller aktivitet?
Spisingen sparer jeg gjerne til man blir litt bedre kjent, men en kombinasjon av døyvende lesk og noe moderat sportslig er ofte en sikker vinner i mine øyne. Tacosausen nedover haken og spinaten mellom tennene, kan vi alltids ha til gode.

Beskriv din versjon av en perfekt date i Oslo?
Min perfekte date i Oslo bør ha sine fluktmuligheter, men forhåpentligvis enda flere grunner til at jeg velger å bli! Neida (joda). Et ålreit sted å starte er gjerne en aktivitet med drikkemuligheter. Kast noen piler på Oche, klask noen baller på Oslo Underground eller ta med deg hengekøyen og lommelerken opp i marka.

Min drømmedate har alltid vært å se solnedgangen fra St. Hanshaugen med et glass rødvin eller to. Vinen trenger ikke være spesielt god engang, for her er det all about the view. Skulle det bli skikkelig klaff, kan vi alltids dele en voi et par hundre meter før vi omsider går hvert til vårt. Nåtidens romantikk.

📍Oche: Torggata 26, Underground Golf Club: Industrigata 36

Den ultimate date-plassen i byen?
Colonel Mustard! Rolig, nedpå, god øl og spenstig utvalg av brettspill. Jeg kan faktisk ikke fordra brettspill, men her er det så utrolig mye underliggende informasjon å hente at det er verdt det. Utfordre f.eks. daten til en runde med ”Gjett Hvem” for å sjekke ut hva slags menneskesyn og forutinntatte holdninger de har til ulike mennesketyper. De har også plenty med spill som lar deg teste tålmodigheten til han eller hun over bordet, noe som kan komme handy dersom ting skulle utvikle seg til noe mer. Det er uansett alltid greit å vite om daten er en dårlig taper, eller bare hater brettspill like mye som deg selv. Nå har du også et icebreaker-våpen å bruke mot dem ved senere anledninger. ”Husker du den gangen du satte terningen i halsen under yatzy?”.

Jeg digger ikke minst å melke sesongbaserte attraksjoner, for da fremstår jeg også veldig casual. Ingenting er som å gå på snørra foran daten på skøyter nede ved Jul i Vinterland, eller treffe en brennmanet i forsøket på en baklengs salto på Sørenga. Jeg jakter på ”sånn mamma traff pappa”-øyeblikk hele tiden.

📍Colonel Mustard: Darres gate 2

Hva burde man IKKE gjøre på en første date?
Det meste er lov, bare ikke gjør det kjedelig. Her vil jeg mene det er begges ansvar å legge til rette for et givende møte. Man trenger ikke nødvendigvis være både komiker og hovedattraksjonen i seg selv, men man kan alltids finne et sted som løfter underholdningsverdien dit den bør være. Velg gjerne et sted som komplimenterer deg som person. Om du ikke er den mest utadvendte entertaineren på date, kan det være greit å velge et sted som gjør snakkingen for deg – som en aktivitet. Har du derimot null kontroll på munndiaréen, velger du åpenbart ikke et bibliotek eller en kinosal. De to sistnevnte bør du forøvrig aldri velge på en første date, uansett. Jeg tror mange glemmer at en dårlig match, fremdeles kan være en gøy opplevelse!

Kenneth: «Pratet høl i huet på henne»

Spise, drinker eller aktivitet?
En blanding er ofte veldig bra. Derimot lurt å scoute litt på forhånd, så man vet om vedkommende er glad i litt aktiviteter. Jeg liker best de stedene som er litt laid back, også må de ha gode drinker. Jeg er veldig fan av Kverneriet på Solli Plass. God stemning i lokalet, kjempegod hamburger (elsker Umami), og veldig gode drinker. Gin Tonic er de veldig gode på synes jeg og har min favoritt; Härnö Gin.

Er det helt i startgropa og man ikke helt vet om det kan bli noe mer ut av det - ville jeg for eksempel avtalt noe så smidig som Oslo Street Food. Da blir det fort ikke veldig dyrt heller.

📍Kverneriet: Henrik Ibsens gate 100, Oslo Street Food: Torggata 16

Beskriv din versjon av en perfekt date i Oslo?
Vil påstå jeg hadde en av de i januar. Startet med et par glass vin og øl på Løkka, før en veldig god lunsj på Trattoria Popolare. Deretter en tur på Oche hvor vi spilte dart og lo masse, før jeg overrasket med middag på Restaurant Fjord på kvelden. Alt i gåavstand og det ble en veldig bra date, og det må ha fungert brukbart for vi ble jo kjærester! Hadde derimot flere andre aktivitetsbarer i bakhånd. Planla Underground Golf Club og Raadhuset Bar blant annet, men vi hadde det så gøy at tiden gikk så fort. Så det får være et tips, å ha flere aktivitetsbarer i bakhånd i tilfelle man får for mye tid.

📍 Trattoria Popolare: Trondheimsveien 2, Restaurant Fjord: Kristian Augusts gate 11, Underground Golf Club: Industrigata 36, Raadhuset Bar: Klingenberggata 4

Den ultimate date-plassen i byen?
Jeg overrasket med å ta med kjæresten ut til Gressholmen med båten fra Rådhuskaia i sommer, og hadde tatt med hvitvin, ost og kjeks. Vi startet med en middag rundt klokka fem på Gressholmen Kro, og avsluttet med ost og vin ved havet rundt klokka åtte. Så enkelt, ikke så veldig dyrt heller og selv på en ukedag, men allikevel så vellykket! Anbefales.

📍Gressholmen Kro: Gressholmen

Hva burde man IKKE gjøre på en første date?
Det beste trikset er å la jenta snakke. Spør spørsmål og følg med! Derimot skal det sies at kjæresten nettopp fortalte at jeg hadde pratet “høl i huet” på henne de første to timene på vår første date i vinter… Jeg gikk med andre ord rett i fella selv!

Lene: «Do I need to say more?»

Spise, drinker eller aktivitet?
Ja takk til alt! Men må jeg velge blir det nok ut å spise. Jeg er en ekte «foodie» og synes det er super hyggelig å dra ut å spise med en date. Uansett hvordan det går med daten har jeg fått noe digg å spise, og det er viktig. Haha!  

Beskriv din versjon av en perfekt date i Oslo?
Jeg har funnet ut at det er litt for mange steder jeg kunne tenkt meg å dra på date. Byen florere av muligheter på date-fronten! Men for meg må det nok starte med mat, og jeg er spesielt glad i indisk, så drømmedaten starter på New Dehli på Tjuvholmen. De har i min mening noe av det beste Indiske i Oslo, og utrolig stilige lokaler.

Om daten går bra ville jeg videre tatt turen videre til Underground Golf Club for minigolf eller Pollett Bislett for flipperspill, begge av disse serverer også veldig gode drinker

📍 New Dehli: Tjuvholmen allé 2, Underground Gold Club: Industrigata 36, Pollett Bislett: Pilestredet 60

Den ultimate date-plassen i byen?
Pizza og rødvin, do I need to say more? Det finnes flere gode plasser for dette i byen, men vil du besøke noe litt mer fancy ville jeg tatt turen til Teatro. Restauranten byr på for noe av det beste Oslo har å by på av vin og utradisjonell pizza. Atmosfæren her er luksuriøs, spennende og romantisk. De serverer nydelig pizza med en tvist. Det skal nevnes at du ikke trenger å ha på dress for å komme inn her, men det er absolutt lov å pynte seg litt ekstra for denne pizza-restauranten. 

📍Teatro: Stortingsgata 16

Hva burde man IKKE gjøre på en første date?
Jeg tenker det er lurt å ikke dra for lang ut av byen for en første date, så det blir vanskelig å dra, om du må. Det kan jo være veldig hyggelig å gå en tur i Oslo-marka sammen, men kanskje ikke for en første date. Ta heller den turen etter hvert, og heller gå for første date i byen. Om du vil gjøre noe aktivt kan en tur opp langs Akerselva fra sentrum være et godt alternativ. Da kan man også ta en øl når man kommer til Nydalen om det er stemning for det, blant annet er Nydalen Bryggeri og Spiseri et uformelt og hyggelig for en avslutting på en første date.

📍Nydalen Bryggeri og Spiseri: Nydalsveien 30A