Byens mikrobryggerier

Nedre Foss Gård

Av Marcus Grunwald

Er du glad i god øl? Det finnes et stort utvalg av mikrobryggerier i Oslo og vi har forsøkt å finne de beste. Dette er tre gode alternativer til alle som liker å utforske ulike øltyper. Det er tre varierte steder med ulike tilbud og er absolutt verdt å sjekke ut.

EIK OG TID

Vi har funnet et mikrobryggeri for de som elsker surøl. Eik og Tid er et ekte hipstersted lokalisert i et industrilokale med en lidenskap for surøl. På Eik & Tid kan du få servert norskprodusert surøl med stort fokus på norske råvarer. De serverer 8 forskjellige typer på både tapp og flaske, som er brygget med en blanding av tradisjonelle nordiske metoder og moderne surøl teknikker.

Om du har én i gjengen som ikke liker surøl, frykt ei! De har mange spennende alternativer. Eik & Tid har et unikt lokale med møbler bygd av paller og retro interiør. Veggene er fulle av malerier fra en lokal kunstnere, som er til salgs.

Om solen skinner kan du nyte ølen på den store uteserveringen. Bryggeriet holder åpent for gjester på fredag og lørdag, resten av uken bruker de til å fokusere på bryggingen. Sett av tid, for det er en stor sjans for at dere blir sittende en stund – det er mye å smake og se på!

“By combining traditional techniques and raw material with a wild and sour beer state of mind, a new way of making beer with untested commercial value was born” - Eik & Tid.

📍 Hasleveien 28A, 0571 Oslo.

NEDRE FOSS GÅRD

Når du kommer inn til baren på Nedre Foss blir vi møtt av en imponerende og lang bar av kobber, en fengslende vegg av sammenflettede kobberrør fylt med øl som minner om en labyrint. Hele stedet gir deg en hyggelig hyttefølelse.

De tilbyr 35 forskjellige øl på tapp, som gjør Nedre Foss Gård vinner av prisen for mest øl på tapp i denne anbefalingen. De har et variert utvalg av mikrobrygget øl fra både Norge og rundt om i verden. De bytter ut utvalget ofte, så du kan smake noe nytt hver gang du kommer på besøk.

På grunn av Covid-19 kan de dessverre ikke brygge så mye i eget hus, fordi det er en mangel på råvarer. Før Covid-19 hadde de 5 eller mer tapp-øl som var deres eget brygg, så vi kan bare se fram til dagen deres eget øl fosser ut av tappen igjen. Burgerne de serverer er også vilt gode. Det er bare noen få å velge mellom og vi vil garantert dra tilbake for å prøve hele menyen.

Grunnen til at dette stedet skiller seg ut er deres varierte utvalg av, ikke bare øl, men også en utmerket matmeny. Her får du hele pakken!

📍 Nordre gate 2, 0551 Oslo

CROWBAR

Crowbar er en bar med alt! Lokalisert sentralt i travle Torggata med mange sitteplasser både utendørs og innendørs og 21 øl på tapp du kan velge mellom. De byr også på veldig god kebab!

Koselige trebord, polerte betonggulv, episke moderne og klassiske rockelåter gjør dette til et flott sted å smake på noen av de beste ølene i byen. Det er perfekt for afterwork, henge med gjengen eller til og med en hyggelig date i en av de skjulte krokene med levende lys.

Med 21 øl på tapp finner du garantert noe du liker, i tillegg til muligheten for å bevege seg vekk fra det ordinære med god hjelp fra dyktige bartendere for å finne noe som faller i god smak. Det er alltid nye tilskudd på menyen, og de skifter jevnlig ut utvalget av øl på tapp. Crowbar har vanligvis omtrent 9 selvbryggede øl på tapp og resten består av øl fra mikrobryggerier i Skandinavia og noen hele veien fra USA.

Kjøkkenet «Holy Kebab» serverer fersk kebab og saftige falafel-wraps. Om dere er en større gruppe kan dere forhåndsbestille en spesiell godbit – en pattegris for 8-10 personer.

De holder åpent hele uka, fra mandag til søndag, og det vennlige personalet står forberedt for å svare på spørsmål fra alle dere øl-nerder der ute.

📍Torggata 32, 0183 Oslo