Verdensbakeriet: Bakevarer og fargerike burgerbrød

På Verdensbakeriet får man både bakst og salater, og det er disse som står bak de fargerike burgerbrødene.

Tekst og foto: Ellen Hellebust

Har du noen gang smakt et skikkelig spennende og godt bakverk på reise til det store utland, som du ikke finner på norske bakerier? Kanskje finner du nettopp dette på Verdensbakeriet.

I bakeriet møtes vi av Issa som fra ung alder har hatt interesse for baking. Han skriver alle oppskriftene selv, og blir inspirert av nye og uvante smaker fra hele verden.

Bakst og salater

Vi kunne ikke unngå å prøve deres kardemommebolle med blåbær og vaniljekrem. En dansk oppskrift med en unik vri. Som seg hør og bør falt bollen i smak for en som er over gjennomsnittet glad i søtsaker.

På menyen er et stort utvalg bakevarer, kaker, påsmurt og salater. Alt er dagsferskt og produsert her på bakeriet. Du finner for eksempel bakverk med spinat, oregano og fetaost, men også mer kjente smaker som oste- og oreokake. Prisene ligger fra tretten til 49 kroner, så det er ikke veldig dyrt.

Bakeriet har også spesialisert seg på salater. Avbildet ser du den populære salaten Midtøsten, med gulrot, granateple og fetaost. Issa anbefaler også kyllingproduktene, som tilberedes med bakerens egen marinade. 

Kaffen Nordic Blend med bønner fra Brasil, Nicaragua og Kongo skal visstnok være et kvalitetsprodukt for en kaffekjenner, men denne gangen gikk vi for kakao. Som ble servert i en usedvanlig stor kopp! Ingenting å utsi på smaken.

Burgerbrød i alle regnbuens farger 

Verdensbakeriet leverer også fargerike «Shadys burgerbrød» til ulike steder i Oslo. Disse kan du finne på Oslo Street Food, Lille Amerika (som vi har besøkt tidligere), og Burger Joint

Hvis du ikke besøker noen av de spisestedene er dette eneste stedet å få tak i de fargerike burgerbrødene. Velg mellom røde, blå eller grønne - for å overraske eller sprite opp din burgeropplevelse. Disse er også veganske og laget på naturlige farger.  

Lokalene ligger i Storgata, rett ved trikkeholdeplassen. Her kan du skue utover mot bylivet mens du samtidig prøver en ny og ukjent smak.

📍Storgata 47